Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Η Αστυνομία ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας σε αγόρια

Κιβωτός του Κόσμου: Η Αστυνομία ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας σε αγόρια

Τρεις υποθέσεις ασέλγειας σε αγόρια που υποστηρίζονταν από την “Κιβωτό του Κόσμου” ή φιλοξενούνταν σε δομές της, ερευνά η Αστυνομία, μετά την καταγγελία 19χρονου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρόκειται για την πρώτη καταγγελία που γίνεται στα 24 χρόνια λειτουργίας της “Κιβωτού του Κόσμου” που αφορά σεξουαλική κακοποίηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις αφορούν δύο ενήλικες και ένα ανήλικο αγόρι. 

Άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στη δομή με ενεργό ρόλο, τονίζουν ότι θα “πέσουν από τα σύννεφα” αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, ενώ εμφανίζονται πολύ σίγουροι για όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στις δομές της ΜΚΟ ότι δεν έχουν κάνει το παραμικρό σε οποιοδήποτε παιδί.

“Δεν πιστεύουμε τίποτα. Δεν πιστεύουμε σε αυτά που ακούμε”, λένε χαρακτηριστικά στο newsit.gr, προσθέτοντας ότι -μέχρι στιγμής- δεν έχουν ενημερωθεί από τις αρχές και πληροφορήθηκαν για τις καταγγελίες από τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο 19χρονος στην επτασέλιδη κατάθεση του ανέφερε ότι άλλα δύο παιδιά που πέρασαν από τις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”, έχουν υποστεί παρόμοιες -με αυτόν- κακοποιήσεις. Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων που έχει αναλάβει την υπόθεση αναμένεται να καλέσει προς κατάθεση και αυτά τα δύο παιδιά. 

Η καταγγελία -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά- διαβιβάστηκε από τον «Συνήγορο του Πολίτη» στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και -όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις- διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Ελέγχονται τέσσερις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, δύο στην Αττική και μία στο Βόλο και μία στην Κόνιτσα.

Από τη μεριά της, η “Κιβωτός του Κόσμου”, σε ανακοίνωσή της, δήλωσε άγνοια για τα παραπάνω και δήλωσε πρόθυμη να παράσχει όσα στοιχεία απαιτούνται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

“Η Κιβωτός δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών, ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων τον Αύγουστο

Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο είχε υπάρξει καταγγελία για ξυλοδαρμό ανηλίκων σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου, για την οποία υπήρξε επίσης εισαγγελική παρέμβαση.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελική παρέμβαση έγινε με αφορμή την καταγγελία πρώην εργαζόμενου στην «Κιβωτό του Κόσμου», ότι στη δομή Διμηνίου στέλεχος της δομής από την Αθήνα χτύπησε τρία φιλοξενούμενα παιδιά.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί εάν ευσταθεί η καταγγελία και τελέστηκε το αδίκημα της σωματικής βλάβης κατά αδύναμων προσώπων σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις