Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Η Πρεσβυτέρα σπάει τη σιωπή της – «Ο Πατέρας Αντώνιος δεν θα αφήσει τα παιδιά»

Κιβωτός του Κόσμου: Η Πρεσβυτέρα σπάει τη σιωπή της – «Ο Πατέρας Αντώνιος δεν θα αφήσει τα παιδιά»

Η πρώην πρόεδρος της Κιβωτού του Κόσμου και σύζυγος του πατέρα Αντώνιου, η γνωστή Πρεσβυτέρα, έσπασε την σιωπή της και μίλησε για την πολύκροτη υπόθεση.

Μιλώντας στον Ant1 η Σταματία Γεωργαντή αναφέρει πως ο πατέρας Αντώνιος παρά το σάλο με την Κιβωτό του Κόσμου δεν πρόκειται να αφήσει τα παιδιά και την ΜΚΟ που έφτιαξε.

Όπως υποστηρίζει, πλέον και ίδια και ο σύζυγός της ζουν μόνο με τον βασικό μισθό του ιερέα, και περιμένοντας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, φιλοξενούνται σε σπίτια φίλων.

«Όλα έχουν ανατραπεί , δεν έχουμε κάποιο σπίτι δικό μας, γιατί το σπίτι μας ήταν πάντα η Κιβωτός. Μέναμε εκεί και δίναμε όλο μας το χρόνο και όλη μας τη ζωή. Και τώρα, όλο αυτόν τον χρόνο, είμαστε φιλοξενούμενοι πότε στο ένα σπίτι, πότε στο άλλο. Τα συναισθήματά μας, καταλαβαίνετε πως μπορεί να είναι. Απογοήτευση, νιώθουμε όλη αυτήν την αδικία εις βάρος μας, όλη αυτή τη λάσπη που μας έχει πνίξει, όλο αυτό το διάστημα»

Επίσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως επί δικής της προεδρίας στην ΜΚΟ της Κιβωτού, αρνείται ότι εκείνη και ο ιδρυτής της δομής χρησιμοποιούσαν χρήματα της Κιβωτού για προσωπικές τους ανάγκες. και ότι όταν απομακρύνθηκαν από την δομή, τα ταμειακά διαθέσιμα της Κιβωτού ήταν 13.7 εκατομμύρια ευρώ

Σχετικά με το ποσό που βρέθηκε σε κρυψώνα, η ίδια δίνει μια άλλη εκδοχή. 

«Όταν έγιναν τα capital control εμένα με αφήσανε χωρίς χρήματα. Μετά από αυτό αποφάσισα να κρατάω ένα ποσό , το οποίο δεν κατέθεσα στην τράπεζα και εννοείται ότι έπρεπε να ήταν κάπου κρυμμένο. Μιας και δεν εμφανίστηκε κανένας από την προσωρινή διοίκηση για να μου τα ζητήσει και να πω «ορίστε, πάρτε τα» και να τα δώσω, εγώ τα είχα κάπου φυλαγμένα και ήθελα να τα πάω στη τράπεζα. Αλλά ήρθε η Οικονομική Αστυνομία και τους λέω «παιδιά, ορίστε, σας τα παραδίδω». Δεν τα βρήκαν αυτοί εγώ τους τα παρέδωσα. Ήταν περασμένα και ήταν όλα καταγεγραμμένα στο λογιστήριό μας. Ήταν γύρω στις 300.000ευρώ κάπου εκεί»

Ο Σωκράτης Παπαχατζής συνήγορος της κ. Γεωργαντή αναφέρει εταίροι κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Κιβωτού για να ενημερωθούν για το σύνολο των πεπραγμένων της προσωρινής διοίκησης εδώ και 16 μήνες

Επίσης η Σταματία Γεωργαντή ισχυρίζεται λέει ότι  «όλος ο κόσμος ο απλός ήταν η δύναμή μας, οι άνθρωποι αυτοί έδιναν τον οβολό τους , μας προσέφεραν τα ακίνητα που είχαμε, γιατί ακριβώς πίστευαν σε εμάς. Δυστυχώς βλέπουμε ότι ο κόσμος έπαψε να δίνει δωρεές οπότε σίγουρα δεν έχει έσοδα αυτή τη στιγμή. Δωρεές στην Κιβωτό δεν κόπηκαν εξαιτίας των αβάσιμων συκοφαντικών εναντίων μας».

Την ώρα που η προσωρινή διοίκηση, στην έκθεση πεπραγμένων της μιλούσε για σημαντικές ελλείψεις σε ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, και σε θεραπείες των παιδιών, η έκπτωση διευθύντρια υποστηρίζει:

«Είχαμε 84 παιδαγωγούς, είχαμε 12 κοινωνικούς λειτουργούς, επίσης είχαμε πολλές συνεργασίες με ιδιώτες και κέντρα ειδικών θεραπειών. Τα έξοδα μπορεί να ήταν λίγα για αυτές τις θεραπείες, όμως εμείς είχαμε μια τεράστια γκάμα εθελοντών, οι οποίοι βοήθησαν χωρίς να πληρώνονται».

Υπενθυμίζεται πως η δίκη του Πατέρα Αντώνιου και 7 πρώην υπαλλήλων της Κιβωτού του Κόσμου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Απριλίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις