Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: «Ήμουν τρεις εβδομάδες στην απομόνωση γιατί τσακώθηκα με παιδαγωγό»

Κιβωτός του Κόσμου: «Ήμουν τρεις εβδομάδες στην απομόνωση γιατί τσακώθηκα με παιδαγωγό»

Τη μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, καθώς καθημερινά προκύπτουν μαρτυρίες από πρώην εργαζόμενους και φιλοξενούμενους στις δομές της Κιβωτού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ακόμα ένας νεαρός, που φιλοξενούνταν, στην Κιβωτό του Κόσμου, προχώρησε σε νέα καταγγελία λέγοντας πως ο ίδιος είχε βιώσει κακοποιητικές συμπεριφορές.

Όπως είπε οι «παιδαγωγοί» χρησιμοποιούσαν ως ύστατο μέτρο «συμμόρφωσης» των παιδιών την απομόνωση. Ο ίδιος καταγγέλλει πως είχε βρεθεί κλεισμένος στην απομόνωση αρκετές φορές. Το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε ήταν τρεις εβδομάδες, σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου υπήρχε μόνο μια καρέκλα και ένας τραπεζάκι.

«Προσωπικές εμπειρίες που έχω ζήσει είναι η απομόνωση. Έχω μπει δυο, τρεις φορές στην απομόνωση με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις τρεις εβδομάδες, σε ένα δωμάτιο με μια καρέκλα κι ένα τραπεζάκι, μακριά από τα παιδιά. Έβγαινες μόνο για εργασία και ύστερα ξανά στο δωμάτιό σου, όπου σου έφεραν το φαγητό. Ήσουν κλειδωμένος εκεί μέσα σαν τιμωρία, ανάλογα τη συμπεριφορά σου» τόνισε ο νεαρός.

Σημείωσε πως του έφερναν ένα πιάτο φαγητό την ημέρα και έβγαινε από το δωμάτιο μόνο για εργασίες και όλα αυτά γιατί είχε τσακωθεί με παιδαγωγό.

Επιβεβαίωσε πως ο 19χρονος τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ κοντά στον πατέρα Αντώνιο σε σημείο που του έβγαζε τα παπούτσια και τον βοηθούσε να ντυθεί.

 

Ο νεαρός περιέγραψε και το κλίμα που επικρατούσε, λέγοντας πως κάποτε χρειάστηκε δικά του έγγραφα από την Κιβωτό και πήγε στη δομή που φιλοξενούνταν – και μένει ακόμα ο ανήλικος αδερφός του. Εκεί, φώναξε τον αδερφό του για να του μιλήσει και ο μικρός άρχισε να του λέει: «Φύγε, φύγε, θα με δουν».

«Είχα καταλάβει ότι ήταν πιο κοντά (με κάποιους). Έπαιρνε και τον αδερφό μου. Έπαιρνε δύο συγκεκριμένα παιδιά που τους είχε δίπλα του. Το 19χρονο παιδί το έπαιρνε από παράρτημα σε παράρτημα. Ο αδελφός μου έχει μείνει από απουσίες γι αυτό το λόγο, επειδή κατέβαινε συχνά από την Καλαμάτα στην Αθήνα. Τον είχε μαζί του καθημερινά, του ζήταγε ο πατέρας να του βγάζει τα παπούτσια, να τον περιποιείται. Ο αδερφός μου δεν μου είπε κάτι, λογικό είναι. Φοβάται νομίζω. Μια φορά έχω μιλήσει στο τηλέφωνο από τότε που έχω φύγει και άλλη μια φορά είχα πάει να πάρω κάτι χαρτιά από δικηγόρο και τον είχα δει τον αδερφό μου κατά τύχη. Όταν του είπαν να έρθει να μιλήσουμε ήταν φοβισμένο το παιδί. Πρώτη φορά τον είχα δει έτσι» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές έχουν στα χέρια τους ήδη τις καταθέσεις τουλάχιστον δύο παιδαγωγών που επιβεβαιώνουν τις κακοποιητικές συμπεριφορές και τους ξυλοδαρμούς, ενώ ένας εξ αυτών δήλωσε πως είχε ακούσει για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις