Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Μαρτυρίες για πεινασμένα παιδιά – «Μας έδιναν ληγμένα τρόφιμα και σάπια φρούτα»

Κιβωτός του Κόσμου: Μαρτυρίες για πεινασμένα παιδιά – «Μας έδιναν ληγμένα τρόφιμα και σάπια φρούτα»

Όλο και περισσότερες είναι μαρτυρίες για την Κιβωτό του Κόσμου με τις καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούσαν στη δομή να προκαλούν αποτροπιασμό.

Μια 50χρονη περιγράφει συνθήκες στην Κιβωτό του Κόσμου με πεινασμένα παιδιά και ληγμένα τρόφιμα και σάπια φρούτα. Η γυναίκα πριν από μερικά χρόνια έμεινε άνεργη  μεγαλώνοντας μόνη της ένα κοριτσάκι και αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην «Κιβωτό» προκειμένου να εξασφαλίσει στο παιδί της έστω το φαγητό του, όπως αναφέρει στο Mega.
Πήγε την κόρη της στην «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό πριν από 12 χρόνια, όταν το παιδί της ήταν μόλις 2,5 ετών. Και η αιτία ήταν ότι δεν είχε τη δυνατότητα να προσφέρει στο παιδί της ούτε καν το φαγητό του και ήλπιζε ότι στην Κιβωτό του Κόσμου θα έβρισκε όλα όσα δεν μπορούσε να δώσει η ίδια στην κόρη της.

«Όταν ερχόταν στο σπίτι, ερχόταν και ήταν πεινασμένο γιατί πάνω μαγειρεύαμε φασόλια μαυρομάτικα και σαλάτες πατάτες για τα παιδάκια 2,5, 5 και 10 ετών γιατί έκαναν λέει νηστεία» περιγράφει η 50χρονη.

Άλλη ήταν η διατροφή που έκαναν τα παιδιά που φιλοξενούνταν στη δομή και άλλη η διατροφή του πατέρα Αντωνίου και των καλεσμένων του λέει στο Mega.

«Yπήρχαν περίοδοι που μαγειρεύαμε κρέας, για τα παιδιά σπανίως, για τους υπόλοιπους ναι. Υπήρχε ειδική διατροφή για τον πατέρα Αντώνιο και όταν είχε καλεσμένους ή επώνυμους τα πράγματα αλλάζανε εντελώς» λέει η ίδια.

«Ληγμένα τρόφιμα και σάπια φρούτα»

Τον πατέρα Αντώνιο, δεν τον είδε ποτέ, αν και το είχε ζητήσει. Είδε μια κοινωνική λειτουργό που της ανακοίνωσε ότι για να γίνει δεκτή η κόρη της στο βρεφονηπιακό τμήμα, για να της πληρώνουν το μισό ενοίκιο και για να της δίνουν τρόφιμα, εκείνη ως αντάλλαγμα θα έπρεπε να εργάζεται εθελοντικά ως μαγείρισσα. Οι ίδιοι κανόνες ίσχυαν και για άλλους γονείς. Η δομή φιλοξενούσε τα παιδιά και οι γονείς εργάζονταν χωρίς χρήματα.

«Τους είπα ότι αυτή είναι μεσοβέζικη λύση. Μου είπαν εάν φύγετε από εδώ δεν θα σας δίνουμε το ενοίκιο. Μας πρόσφεραν τρόφιμα ληγμένα και σάπια φρούτα”

Οι υπεύθυνοι της δομής δεν επέτρεπαν στην γυναίκα να δει την κόρη της, μια μέρα αιφνιδιαστικά μπήκε στο βρεφονηπιακό τμήμα. «Επειδή έβλεπα ότι το παιδί άλλαζε συμπεριφορές μπήκα και είδα μπάχαλο, βρωμιά πολύ, τα παιδιά γυμνά, άλλα άρρωστα να κλαίνε και μια παιδαγωγός που δεν ήταν πάνω από 20 ετών». 

Όταν το απόγευμα έπαιρνε την κόρη της στο σπίτι η συμπεριφορά της μικρής ήταν εντελώς διαφορετική και άκρως ανησυχητική.

Όλη αυτή τη φρίκη η 50χρονη την μετέφερε στα οικεία της πρόσωπα. Κανείς δεν την πίστεψε και αποφάσισε να πάρει το παιδί της από την δομή του Κολωνού. Σήμερα η μικρή είναι 14 ετών. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις