Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος: «Θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία»

Κιβωτός του Κόσμου – Πατέρας Αντώνιος: «Θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία»
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πατέρας Αντώνιος, τόνισε μέσω του STAR ότι “θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία”, μετά την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Νομικού, στο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί ο ιδρυτής της “Κιβωτού του Κόσμου“, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για κατάχρηση ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη.

“Θέλουμε να δικαστούμε για να φανεί το μέγεθος του ψεύδους και της σκευωρίας. Σύντομα θα φανούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της σκευωρίας που μοναδικό στόχο είχαν την «πειρατική» εισβολή στην Κιβωτό του Κόσμου”, ανέφερε ο πατέρας Αντώνιος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά, αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δύο ανηλίκων».

Ειδική μνεία κάνει ο εισαγγελικός λειτουργός στο γεγονός ότι ο πατέρας Αντώνιος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες «ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Ωστόσο, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει πως αυτοί οι ισχυρισμοί «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις