Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: Προκαταρκτική έρευνα στη Δομή του Βόλου για καταγγελίες κακοποίησης παιδιών

Κιβωτός του Κόσμου: Προκαταρκτική έρευνα στη Δομή του Βόλου για καταγγελίες κακοποίησης παιδιών

Στο επίκεντρο των ερευνών θα βρεθεί η Κιβωτός του Κόσμου στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία του Βόλου θα διερευνήσει καταγγελίες που έχουν γίνει και αφορούν κάθε μορφής κακοποίηση.

Οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο, αφορούν λεκτικές, σωματικές και ψυχολογικές κακοποιήσεις παιδιών, αλλά και μία καταγγελία που έχει κατατεθεί στην εισαγγελία Αθηνών από μάρτυρες, για μία περίπτωση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού που φιλοξενούνταν στη Δομή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τα gegonotanews.gr, οι επόμενες κινήσεις των εισαγγελικών λειτουργών φαίνεται ότι κατευθύνονται στην αναζήτηση φακέλων παιδιών που φιλοξενήθηκαν στη Δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο.

Αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις από μάρτυρες, συλλέγοντας κάθε στοιχείο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να «ξεκλειδώσει» τις επόμενες κινήσεις για ταχεία διερεύνηση της υπόθεσης της ΜΚΟ.

Κάθε απόρρητος φάκελος θα πρέπει να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Βόλου και να εντοπιστούν παιδιά ή εργαζόμενοι που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην έρευνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, μέχρι στιγμής, στην εισαγγελία ή την αστυνομία στον Βόλο δεν έχει κατατεθεί καμία καταγγελία κατά της Κιβωτού από παιδιά, γονείς, πρώην ή νυν εργαζόμενους.

Ωστόσο, ένας 20χρονος, ο οποίος φιλοξενούνταν στη δομή του Βόλου εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου και φέρεται να υποστήριξε ότι έχει κακοποιηθεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις