Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κιβωτός του Κόσμου: «Τα παιδιά φοβόντουσαν πολύ την πρεσβυτέρα» δηλώνει στο newsit.gr πρώην εθελόντρια

Κιβωτός του Κόσμου: «Τα παιδιά φοβόντουσαν πολύ την πρεσβυτέρα» δηλώνει στο newsit.gr πρώην εθελόντρια

«Κάποια παιδιά έκλαιγαν και μου έλεγαν μην μας αφήνεις. Μου έχουν περιγράψει πολλά περιστατικά άσχημης συμπεριφοράς από παιδαγωγούς που τα χτυπούσαν και τα τιμωρούσαν», δηλώνει στο newsit.gr πρώην εθελόντρια επαρχιακής δομής της Κιβωτού του Κόσμου για όσα είδε και έζησε τον καιρό που προσέφερε τις υπηρεσίες της.

Στο φως έρχονται ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες που «καίνε» τον πατέρα Αντώνιο και τους εργαζόμενους της Κιβωτού του Κόσμου για τις συμπεριφορές τους προς τα παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές. «Ήρθα αρκετά κοντά στα παιδιά και μου περιέγραψαν περιστατικά με απίστευτες τιμωρίες και απομονώσεις, όπως τα έχετε ακούσει όλες αυτές τις μέρες», δηλώνει μια πρώην εθελόντρια επαρχιακής δομής.

Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πρεσβυτέρα πως «τη φοβόντουσαν πολύ» και ότι «απειλούσε τα παιδιά που τολμούσαν να αντιδράσουν σε όσα γίνονταν εκεί μέσα» ενώ αναφέρει ότι ο πατήρ Αντώνιος «ερχόταν σπάνια στη δομή και όταν ερχόταν εντυπωσίαζε με τα ακριβά αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσε» αλλά και ότι «είχε συνοδεία που έμοιαζαν με σωματοφύλακες».

«Προσέφερα για αρκετό καιρό τις υπηρεσίες μου εθελοντικά και ήρθα σε επαφή με αρκετά παιδιά της δομής. Τα παιδιά μου ανοίχτηκαν και ήρθαν αρκετά κοντά μου. Μάλιστα όταν έπρεπε να χωριστούμε, αυτό γινόταν με δυσκολία. Κάποια έκλαιγαν και μου έλεγαν μην μας αφήνεις. Μου έχουν περιγράψει πολλά», δηλώνει η πρώην εθελόντρια της Κιβωτού του Κόσμου.

«Και περιστατικά άσχημης συμπεριφοράς από παιδαγωγούς που έδιναν μέχρι και σφαλιάρες, μου έχουν διηγηθεί περιστατικά με απίστευτες τιμωρίες και απομονώσεις, όπως τα έχετε ακούσει όλες αυτές τις μέρες. Δεν ήθελαν να μένουν μόνα τους με τις παιδαγωγούς και τους υπεύθυνους. Ήθελαν να είμαι μαζί τους όσο γίνεται περισσότερο χρόνο», προσθέτει και συμπληρώνει πως:

«Ένα κορίτσι ήθελε να καταγγείλει τα όσα περνούσε και δεν την άφηναν, την απειλούσαν, της έλεγαν ότι αν το κάνει θα την χωρίσουν από την αδελφή της που έμεναν μαζί στη δομή. Την πρεσβυτέρα την φοβόντουσαν πολύ. Ήταν πολύ αυστηρή, απειλούσε τα παιδιά που τολμούσαν να αντιδράσουν σε όσα γίνονταν εκεί μέσα και προσπαθούσαν να την αποφεύγουν».

«Ο πατήρ Αντώνιος ερχόταν σπάνια στη δομή και όταν ερχόταν εντυπωσίαζε με τα ακριβά αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσε, ενώ προκαλούσε συζητήσεις και το γεγονός ότι όταν ερχόταν περιστοιχίζονταν από ανθρώπους που έμοιαζαν με σωματοφύλακες. Δεν ξέρω τι ήταν αυτοί αλλά ήταν απίστευτη εικόνα», δηλώνει στο newsit.gr.

«Εμένα με σταμάτησαν, μου ζήτησαν να σταματήσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με το σκεπτικό ότι παρακινώ τα παιδιά στο να συμπεριφέρονται άσχημα απέναντι τους και ότι προσπαθώ να τα πείσω να καταγγείλουν πράγματα. Αυτό που θέλω είναι να βγει όλη η αλήθεια και να βρεθεί μια λύση. Να βρεθεί μια λύση για όλα αυτά τα παιδιά που πέρασαν δύσκολα και νιώθουν εκτεθειμμένα», καταλήγει η πρώην εθελόντρια της Κιβωτού του Κόσμου.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις