Ελλάδα

Κλειστά την Πέμπτη τα δημοτικά κοιμητήρια σε όλη τη χώρα λόγω απεργίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα δημοτικά κοιμητήρια της χώρας, λόγω 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων σε αυτά.

Αιτία της απεργίας είναι τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου στο Δημόσιο, που συζητείται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η επίμαχη διάταξη δίνει τη δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή των δήμων να συνάπτει δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για υπηρεσίες ταφής και ανακομιδής νεκρών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί την απόσυρση της τροπολογίας και κατηγορεί το υπουργείο ότι ο λόγος της κατάθεσής της δεν είναι η έλλειψη προσωπικού που επικαλείται, αλλά η ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών των δήμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κρήτη: Βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο «MN KOSTAS» ανοιχτά της Σητείας – Ξεκίνησαν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του ναυαγίου
Μετά από εβδομάδες που παρέμενε ημιβυθισμένο, το πλοίο παρουσίασε απότομη κλίση προς τα δεξιά – Οι αρχές ξεκίνησαν ήδη τη διαδικασία απομάκρυνσης καθώς θεωρείται ναυτιλιακός κίνδυνος
Το πλοίο «MN Kostas» βυθισμένο στα ανοικτά της Σητείας στην Κρήτη