Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

“Κλείστε ή πουλήστε τις ΔΕΚΟ”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κυριολεκτικά στο κόκαλο βάζει το μαχαίρι η τρόικα που απαιτεί τελικές λύσεις στο πρόβλημα του χρέους. Οι εκπρόσωποί της στις διαπραγματεύσεις επαναλαμβάνουν συνεχώς και πιεστικά πως οι προβληματικές ΔΕΚΟ

με τα μεγάλα χρέη επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και έτσι πρέπει να βγουν άμεσα στο σφυρί για να μειωθούν οι απαιτήσεις και παράλληλα να κλείσουν μεγάλες μαύρες τρύπες.

Οι τροϊκανοί με ένα μόνο στοιχείο, τα 943 δισεκατομμύρια που “έφυγαν” μόνο φέτος απ’ τον προϋπολογισμό για υποχρεώσεις των ΔΕΚΟ πιέζουν για την πωληση ή για το λουκέτο στους ελλειμματικούς οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

Μέσα στον επόμενο χρόνο οι υποχρεώσεις του Κράτους για ΔΕΚΟ και οργανισμούς, για δάνεια δηλαδή που έχουν πάρει με την εγγύηση του Κράτους, θα φτάσουν το 1,5 δισ. Έτσι οι τρόικα δεν χρειάζεται πολλά επιχειρήματα για να πείσει.
ΟΣΕ, ΕΘΕΛ αλλά και άλλες ΔΕΚΟ που έχουν μεγάλα χρέη εκτός του ότι παίρνουν χρηματοδότηση μόνο με την υπογραφή των δανειστών μας, για να πάρουν νέα δάνεια πρέπει επίσης να δώσει την άδειά της η τρόικα και πλέον φαίνεται ότι το “πράσινο φως” δεν ανάβει.

Κάπως έτσι οδηγούμαστε στις τελευταίες πιέσεις να ενταχθούν φέτος οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο. Πρέπει να πέσει το μισθολογικό κόστος για να γίνουν πιο ελκυστικές για τους υποψήφιους αγοραστές.

Διαβάστε επίσης:
Τρόικα: βάλτε στο ενιαίο Σώματα Ασφαλείας και ΔΕΚΟ, στείλτε κι άλλους σε εφεδρεία

Πρώτα “κούρεμα” και μετά πτώχευση και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – Το εφιαλτικό σενάριο πίσω απ’ τις δηλώσεις Μέρκελ-Σαρκοζί

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε