Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ένταση στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Άναψαν τα αίματα στο υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργαζόμενοι επιχείρησαν να μπουν για να παραδώσουν την πρότασή τους στον υπουργό. Οι αστυνομικοί ζήτησαν να περάσει συγκεκριμένη αντιπροσωπεία και κάπου εκεί ξεκίνησε η ένταση…
 

Το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά να περάσει καθώς το ραντεβού με τον Πάνο Σκουρλέτη είναι προγραμματισμένο. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά επί της ουσίας την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα σε αορίστου χρόνου.

Λόγω της έντασης οι υπεύθυνοι της ασφάλειας του κτηρίου έδωσαν εντολή να κλείσουν οι πόρτες με αποτέλεσμα να προκληθεί νέος γύρος αντεγκλήσεων με τους αστυνομικούς…

Οι διαμαρτυρόμενοι βλέποντας τα ρολά να κατεβαίνουν κινήθηκαν ξανά προς την είσοδο απαιτώντας να περάσει η αντιπροσωπεία τους.

Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν όταν ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης μετά από συνεννόηση με το υπουργείο επέτρεψε στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να περάσει στο κτήριο για τις διαβουλεύσεις με τον υπουργό.

Αν και ήδη ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την πρόταση για μονιμοποιήση των συμβασιούχων εκτός τόπου και χρόνου η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε με πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς τη Βουλή να διεκδικήσει τη μονιμοποπίηση του συνόλου των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει, ειδικότερα, οι προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας να πραγματοποιούνται με συμβάσεις αορίστου χρόνου, μέσω ειδικών αντικειμενικών διαδικασιών υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, καθώς και τη μοριοδότηση των υποψηφίων, με βάση τους μήνες εμπειρίας τους στη συγκεκριμένη θέση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε