Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Κλέβουν το 5% της βενζίνης με το πάτημα ενός κουμπιού!

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο μετά τις καταγγελίες των ίδιων των βενζινοπωλών ότι έχουν γίνει πλέον πολλά τα πρατήρια

που εγκαθιστούν παράνομες μηχανές μέσω των οποίον με το πάτημα ενός κουμπιού έχουν τη δυνατότητα να κλέψουν ως και 5% από τη βενζίνη σε κάθε γέμισμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για μια ηλεκτρονική συσκευή που προσαρμόζεται στην αντλία και η οποία ενεργοποιείται με τηλεχειριστήριο.
Υπάρχει πρόσφατο παράδειγμα με πρατηριούχο στο Χαλάνδρι ο οποίος χρησιμοποιούσε μια τέτοια συσκευή.
Για έναν οδηγό η κλοπή μεταφράζεται σε μερικά ευρώ (5-8 ευρώ) για τον πρατηριούχο όμως η… μικροκλοπή σε δεκάδες αυτοκίνητα αποδεικνύεται χρυσοφόρα…
Κατά μέσο όρο τα πρατήρια πωλούν 2.500 λίτρα την ημέρα. Αν ο πρατηριούχος κλέβει 5% την ημέρα κερδίζει πάνω από 45.000 λίτρα ή πάνω από 70.000 ευρώ με το… πάτημα ενός κουμπιού.

 

Και … πράκτορες στους ελέγχους
Αυτοκίνητα με συμβατικές πινακίδες και χωρίς διακριτικά έχει βγάλει στους δρόμους το υπουργείο για να κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα πρατήρια.
Οι ελεγκτές δεν περιορίζονται μόνο στην ογκομέτρηση, ανοίγουν και τις αντλίες για να “τσεκάρουν” αν υπάρχει “κλέφτης”. Κάπως έτσι εντοπίστηκε και ο πρατηριούχος που έκλεβε στο Χαλάνδρι.

Διαβάστε επίσης:
Ποια είναι τα ακριβότερα και ποια τα φθηνότερα πρατήρια σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε