Ελλάδα

Κλήρωση νέων μελών ΑΕΔ, Εκλογοδικείου και Μισθοδικείου

Τα νέα μέλη του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (Α.Ε.Δ.) και του Εκλογοδικείου (άρθρο 100 Συντάγματος) για τη διετία 2018-2019 καθώς του Μισθοδικείου (άρθρο 88 παρ. 2 Συντάγματος) και του Δικαστηρίου Αγωγών Κακοδικίας (άρθρο 99 Συντάγματος) κληρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το επόμενο έτος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από το ΣτΕ, τακτικά μέλη   του  Α.Ε.Δ.   και  του Εκλογοδικείου κληρώθηκαν οι σύμβουλοι Επικρατείας Χριστίνα Σιταρά, Χρίστος Ντουχάνης, Βαρβάρα Ραφτοπούλου και Παναγιώτης Ευστρατίου. Αναπληρωματικά μέλη από το ΣτΕ κληρώθηκαν οι Σύμβουλοι Επικρατείας Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, Άννα Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνα Κονιδιτσιώτου και Μαρίνα Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, από  τον Άρειο Πάγο τακτικά μέλη του Α.Ε.Δ. κληρώθηκαν οι αρεοπαγίτες Αβροκόμη Θούα, Πέτρος Σαλίχος, Λουκάς Μόρφης και Αγγελική Τζαβάρα. Αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν οι αρεοπαγίτες Ευφροσύνη Καλογεράτου-Ευαγγέλου, Μαρία Τζανακάκη-Σαραντάκη, Βασιλική Μπαζάκη-Δρακούλη και Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου.

Ακόμη, από  τις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας κληρώθηκαν τακτικά μέλη οι Καθηγητές Χρίστος Μυλωνόπουλος και Αθηνά Κοτζαμπάση και αναπληρωματικά μέλη κληρώθηκαν οι καθηγητές Λήδα-Μαρία Πίψου και Γεώργιος Σωτηρόπουλος.

Στο μεταξύ,  για το Μισθοδικείο κληρώθηκαν από το ΣτΕ   τακτικό μέλος η Βαρβάρα Ραφτοπούλου και αναπληρωματικά μέλη η Ελένη Παπαδημητρίου και ο Γεώργιος Ποταμιάς.
Από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκε τακτικό μέλος ο Γεώργιος Αποστολάκης και αναπληρωματικά μέλη ο Γρηγόριος Κουτσοκώστας και η Σοφία Τζουμερκιώτη.
Από το Ελεγκτικό Συνέδριο κληρώθηκε τακτικό μέλος ο Κωνσταντίνος Εφεντάκης και αναπληρωματικά μέλη η Βασιλική Σοφιανού και η Βασιλική Προβίδη.

Από τις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων της χώρας κληρώθηκαν τακτικά μέλη οι καθηγήτριες Ελένη Μουσταΐρα και Αθηνά Κοτζαμπάση και αναπληρωματικά μέλη οι καθηγητές Χρίστος Μυλωνόπουλος, Γεώργιος Σωτηρόπουλος, Αχιλλέας Κουτσουράδης και Αδάμ Παπαδαμάκης.
Από τους δικηγόρους τακτικά μέλη κληρώθηκαν ο Ιάσων Δούμπης και ο Νικόλαος Βασιλακάκης και αναπληρωματικά μέλη οι Ευθύμιος Καυκόπουλος, Ανδρέας Ζαχόπουλος, Δημήτριος Μανώλης και Δημήτριος Γιώτσας.

Στη σύνθεση του Μισθοδικείου κληρώθηκαν και συμμετέχει η Καθηγήτρια Νομικής Σχολής Γιαννούλα Καρίμπαλη-Τσίτσιου (τακτικό μέλος) και αναπληρωματικά μέλη οι Ιωάννης Συμεωνίδης και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, και από την πλευρά των δικηγόρων ο Κωνσταντίνος Τζενές (τακτικό  μέλος) και αναπληρωματικά μέλη οι Δημήτριος Κορφιάτης και Θεμιστοκλής Κλουκίνας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στο Μάτι: Αυτός είναι ο ομαδικός τάφος στη Νέα Μάκρη – «Υπάρχουν αταυτοποίητα ανθρώπινα υπολείμματα»
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών προσφεύγει στον Άρειο Πάγο και ζητεί ποινική διερεύνηση για πιθανές λανθασμένες ταφές και τη διαχείριση των σορών μετά την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018
Ομαδικός τάφος για φωτιά στο Μάτι
6
Στο μικροσκόπιο βίντεο ντοκουμέντο έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου – Ο άνδρας με τον χαρτοφύλακα και το άτομο που τον ακολουθεί
Στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, φαίνεται ένας άνδρας να περπατά επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου και πίσω να ακολουθεί άλλος άνδρας - Οι αρχές εξετάζουν αν πρόκειται για θύμα και φερόμενο δράστη
Πλάνα έξω από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου
Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη για τα 14 χρόνια από την επίθεση στην Πάρο - «Δεν συμβιβάζομαι σε αυτό που σου επέβαλλε ένα τέρας»
Ήταν 22 Ιουλίου 2012 όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ έπεσε θύμα βιασμού από έναν Πακιστανό, ο οποίος προσπάθησε να την σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια, καθηλώνοντάς την για πάντα σε αμαξίδιο
Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη 13