Ελλάδα

Κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική: Πέντε συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης

Από έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν καραμπίνα, κυνηγετικά φυσίγγια, κλειδιά αυτοκινήτων, μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καθώς και 4 οχήματα

Στη σύλληψη 5 μελών εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκονταν σε υπόθεση με κλοπές αυτοκινήτων σε περιοχές της Αττικής, προχώρησαν κλιμάκια της αστυνομίας την περασμένη Τετάρτη (10.09.2025).

Στο πλαίσιο ερευνών της αστυνομίας, συνελήφθησαν στις περιοχές του Μαρκόπουλου και της Κερατέας, 5 άτομα ηλικίας 18, 24, 46, 47 και 60 ετών, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβαν αυτοκίνητα από τις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι συλληφθέντες προέβαιναν σε παραποίηση βασικών στοιχείων κυκλοφορίας τους, όπως ο αριθμός πλαισίου και οι πινακίδες, με σκοπό να προσδώσουν νομιμοφανή χαρακτήρα στην κυκλοφορία των οχημάτων και να τα διαθέσουν προς πώληση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Μάλιστα, επισημαίνεται ακόμα ότι, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, οι κατηγορούμενοι είχαν εγκαταστήσει σύστημα καταγραφής εικόνας με κάμερες εξωτερικά των οικιών τους, επιτηρώντας τους γύρω χώρους για τυχόν παρουσία αστυνομικών.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καραμπίνα, κυνηγετικά φυσίγγια, πλήθος εργαλείων που χρησιμοποιούνταν για την παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας, κλειδιά αυτοκινήτων, μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων αυτοκινήτων, καθώς και 4 οχήματα.

Αυτοκίνητα

Αυτοκίνητα

Αυτοκίνητα

Σημειώνεται ότι 3 εκ των συλληφθέντων έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για συναφή αδικήματα. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το μπαλκόνι που σκότωσε την 43χρονη στην Κόρινθο ζύγισε 2,5 τόνους - Πολλές οι παρανομίες στο κτίριο, την «κοπάνησαν» οι εργάτες
Η 43χρονη ζούσε στη Γερμανία και είχε επιστρέψει στην Ελλάδα για τις πασχαλινές διακοπές, το 10χρονο παιδί της, που τραυματίστηκε στο κεφάλι είναι εκτός κινδύνου
Το σημείο που έπεσε το μπαλκόνι
«Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου» υποστηρίζει ο οδηγός του λεωφορείου στον Πειραιά - Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 17χρονος
Ο 17χρονος υπέστη βαριές κακώσεις στο κεφάλι και τραύματα στον θώρακα και οι γιατροί προχώρησαν άμεσα σε διασωλήνωση, ενώ υποβλήθηκε και σε νευροχειρουργική επέμβαση
Το σημείο που έγινε το ατύχημα στον Πειραιά
8