Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κλοπή Πικάσο: Τι ώθησε τον 49χρονο να κλέψει τους πίνακες

Κλοπή Πικάσο: Τι ώθησε τον 49χρονο να κλέψει τους πίνακες

Στους λόγους για τους οποίους ο 49χρονος έκλεψε τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν αναφέρθηκε ο δικηγόρος του Σάκης Κεχαγιόγλου.

Τόνισε πως πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας, καθώς η υπόθεση κράτησε 9 χρόνια και τελικά εξιχνιάστηκε.

Ο δικηγόρος εξήγησε πως εκείνο που έσπρωξε τον 49χρονο στην κλοπή ήταν η αγάπη του για την τέχνη.

«Η αιτία της κλοπής είναι η αγάπη του για την τέχνη. Είναι μία περίεργη, όντως, αγάπη για την τέχνη να αφαιρείς παρανόμως αριστουργήματα που ανήκουν στο ελληνικό κράτος, αλλά όπως είπε και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δεν επιχείρησε να τα πουλήσει ούτε στο εξωτερικό ούτε στην Ελλάδα».

«Εάν δεν υπεδείκνυε ο ίδιος στην αστυνομία που ήταν τα έργα τέχνης, δεν θα γνώριζαν που θα ήταν. Ομολόγησε και συνεργάστηκε με τις αρχές», υπογράμμισε.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι ο δράστης έδειξε μεταμέλεια και υπέδειξε το σημείο όπου βρίσκονταν τα αριστουργήματα που αφαιρέθηκαν από την Εθνική Πινακοθήκη.

«Υπάρχει ένα ελαφρυντικό που λέγεται ότι ο δράστης έδειξε ειλικρινή μεταμέλεια και επιχείρησε να μειώσει τις συνέπειες των πράξεων του. Αυτό ακριβώς έκανε ο εντολέας μου, υπέδειξε το σημείο και επεστράφησαν τα έργα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις