Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Στις 21/12 η πληρωμή – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης: Στις 21/12 η πληρωμή – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Η πληρωνμή για το ΚΕΑ θα γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018.

Έφτασε και η ώρα για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και την πληρωμή Δεκεμβρίου. Από την κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Νοεμβρίου 2018. Το ποσό των 66.298.532,26 ευρώ θα καταβληθεί σε 302.158 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 625.000 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Η πληρωμή του ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ -κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης- παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Το πρόγραμμα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: α) την εισοδηματική ενίσχυση, β) τη διασύνδεση με υπηρεσίες κοινωνικής ένταξης, και γ) τη διασύνδεση με υπηρεσίες ενεργοποίησης που στοχεύουν στην ένταξη ή επανένταξη των δικαιούχων στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική επανένταξη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις