Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Κοινωνικό μέρισμα: Αποκάλυψη για… φούσκωμα!

κοινωνικό μέρισμα
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Αποκάλυψη για το πόσο θα φθάσει τελικά το κοινωνικό μέρισμα και πού αναμένεται να δοθεί. Μπαράζ τηλεδιασκέψεων ως την επιστροφή των δανειστών.

Συμφωνία για το κοινωνικό μέρισμα δεν έχει επέλθει στην Αθήνα, μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο ο ΑΝΤ1 είναι σε θέση να γνωρίζει ότι δεν θα κινηθεί τελικά στα 800.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη για το κοινωνικό μέρισμα

κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να “κλείσει” στα 1,1 έως 1,2 δις ευρώ, δηλαδή 50% επιπλέον από όσο μέχρι πρότινος γνωρίζαμε.

Σύμφωνα με τις πηγές του ΑΝΤ1, το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να δοθεί από την κυβέρνηση στο Εισόδημα Αλληλεγγύης. Και μάλιστα περίπου τα δύο τρίτα θα δοθούν εκεί, αλλά και στην πληρωμή των ληξιπρόθεσμων.

Εν τω μεταξύ, «ιδιαίτερα ευχαριστημένος» από την εξέλιξη του α΄ γύρου των εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεων για την γ΄ αξιολόγηση εμφανίστηκε ανώτατος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, ο οποίος αποκάλυψε ότι μέχρι να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, «θα υπάρχουν πολλές τηλεδιασκέψεις για τα ανοιχτά ζητήματα, μεταξύ των οποίων και το μέρισμα».

«Έγιναν καλές και παραγωγικές συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν μέρος του προγράμματος του ESM και του ΔΝΤ. Για να ολοκληρωθούν, βρίσκονται σε εξέλιξη τεχνικές διεργασίες. Βασικός στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM ως το τέλος του 2017. Η αποστολή θα επιστρέψει (ενν: στην Αθήνα) την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου», ανέφερε εκπρόσωπος των δανειστών.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1

Πηγή: ant1news.gr
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις