Ελλάδα

Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι οριστικοί πίνακες Δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ αναρτήθηκαν σήμερα, 

Οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού, ενώ για πρώτη φορά, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα «τρέξει» ένα μήνα νωρίτερα, από 1η Ιουλίου 2023 έως 30 Ιουνίου 2024.

Η επιταγή (voucher) είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε δικαιούχο και κάθε ωφελούμενο ξεχωριστά. Κατά την άφιξή τους στο τουριστικό κατάλυμα, οι πάροχοι ενεργοποιούν τις επιταγές μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e- services) της ΔΥΠΑ.

 Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

 Σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι, ενώ για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι εκτυπώνουν από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-services) της ΔΥΠΑ την επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης και προσέρχονται στα ταξιδιωτικά γραφεία ή πρακτορεία έκδοσης εισιτηρίων ή εκδοτήρια ηλεκτρονικών εισιτηρίων των παρόχων, επιδεικνύουν την εκτυπωμένη επιταγή τους και ζητούν την έκδοση ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού» της κατηγορίας στην οποία εντάσσονται. Επισημαίνεται πως για καμία κατηγορία δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, εκτός της κατηγορίας πολυτέκνων.

Η ΔΥΠΑ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία έκδοσης ακτοπλοϊκού «εισιτηρίου κοινωνικού τουρισμού». Μέσω διαδικτυακής υπηρεσίας (web service) εκδίδεται το εισιτήριο και ενεργοποιείται η επιταγή κοινωνικού τουρισμού ακτοπλοϊκής μετακίνησης για τη μετάβαση και την επιστροφή. Η ακτοπλοϊκή μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τη μετάβαση/επιστροφή στον/από τόπο του επιλεγμένου τουριστικού καταλύματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς» στη Λάρισα
Το μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό της πόλης, προσφέροντας ένα ξεχωριστό θέαμα στους θεατές που βρέθηκαν στην αεροπορική βάση για τον εορτασμό
Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη F-16 της ομάδας «Ζευς»
18
Τα μηνύματα που έστελναν τα μέλη του κυκλώματος με τη φοροδιαφυγή και τους «αχυρανθρώπους» - «Κάνω έναρξη τον νέο με την πιτσαρία, κάνε πιστοποίηση της ταυτότητας»
Είχαν στήσει τέσσερα δίκτυα με επικεφαλής δικηγόρους και λογιστές και τα οποία έλεγχαν δεκάδες καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης χρησιμοποιώντας διάφορους «αχυρανθρώπους», από σερβιτόρους, πορτιέρηδες και λαντζέρισες μέχρι και... νεκρούς
18 συλλήψεις από την ΑΑΔΕ 104
Ερρίκος Πετιλόν: Οι έρωτες με την Ούρσουλα Άντρες και την πριγκίπισσα Στεφανί, η οικονομική καταστροφή και η φυλάκιση στο Μαϊάμι για ναρκωτικά
Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, η φωτογράφος Καλλιόπη τον εντόπισε στο νησί και του πρότεινε φωτογράφιση για την ιταλική Vogue
Ο Ερρίκος Πετιλόν 28