Ελλάδα

Κοινωνικός τουρισμός ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται και σήμερα οι αιτήσεις για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανοικτή θα παραμείνει για ακόμα μία ημέρα, σήμερα Τετάρτη 19.07.2023, η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για συνταξιούχους ελεύθερους επαγγελματίες (τ. ΟΑΕΕ).

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει απόψε στις 23:59. 

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του eΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς ύψους 1 ευρώ για τη συγκεκριμένη παροχή (παρ. 5 του άρθρ. 69 του ν. 3863/2010).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους eΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ)

Το πρόγραμμα αφορά σε 25.000 επιταγές και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ. 

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ. 

Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρείες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση, ενώ πάροχοι που έχουν υποβάλει αίτηση και για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 στην οποία έχουν ήδη επισυνάψει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, αρκεί να υποβάλουν μια απλή αίτηση.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική / Εργασία και ασφάλιση / Αποζημιώσεις και παροχές / Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ).

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, καταβάλλοντας μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα στις νήσους Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις και στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της νήσου Σάμου έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, ενώ, επιπλέον, προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15.12.2023 έως 14.01.2024) και του Πάσχα (από 26.04.2024 έως 12.05.2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή για τη γενική κατηγορία των δικαιούχων και για τους πολυτέκνους. Για τα άτομα με αναπηρία τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τα κρίσιμα λεπτά πριν ο 4χρονος πνιγεί στην πισίνα στην Πάρο: Ο ρόλος του ιδιοκτήτη - ναυαγοσώστη και τα μέτρα ασφαλείας
Διπλός έλεγχος από κλιμάκια του ΕΟΤ και της πολεοδομίας για τις άδειες τις επιχείρησης – Έλλειψη εξοπλισμών ασφαλείας καταγγέλλει ο πατέρας του παιδιού – Οι κάμερες ασφαλείας θα δώσουν τις απαντήσεις
Πάρος: Τα κρίσιμα λεπτά πριν ο 4χρονος πνιγεί στην πισίνα – Ο ρόλος του ιδιοκτήτη ναυαγοσώστη και τα μέτρα ασφαλείας
6
«Εκρηκτικό κοκτέιλ» σήμερα με ανέμους έως 9 μποφόρ και θερμοκρασία στους 39°C - Την Πέμπτη υποχωρεί ο υδράργυρος
Η σημερινή ημέρα είναι έτσι η πιο δύσκολη σε επίπεδο πυρομετεωρολογικών συνθηκών, με τον συνδυασμό ζέστης, ξηρασίας και πολύ ισχυρών ανέμων να απαιτεί αυξημένη προσοχή
ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ILIALIVE.GR
Πλεύρης στο Breitbart: Η επανεκλογή Τραμπ άλλαξε τη μεταναστευτική πολιτική – Η συνέντευξη που αναδημοσίευσε ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο υπουργός Μετανάστευσης υποστήριξε πως είναι «θαυμαστής του Τραμπ» - Τι ανέφερε για την μεταναστευτική πολιτική σε ΕΕ και Ελλάδα αλλά και την επιρροή του Αμερικανού προέδρου στην στρατηγική των χωρών για τις ροές
Θάνος Πλεύρης
Καιρός σήμερα: Στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Έως 9 μποφόρ οι ριπές των ανέμων
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 37 και στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτικά και νότια Πελοπόννησο τοπικά έως 38 με 40 βαθμούς
Κύματα