Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Κολωνάκι: Σε ηλικιωμένο συλλέκτη ανήκουν πιθανότατα τα όπλα που βρέθηκαν στην αποθήκη

Κολωνάκι: Σε ηλικιωμένο συλλέκτη ανήκουν πιθανότατα τα όπλα που βρέθηκαν στην αποθήκη

Σε ηλικιωμένο συλλέκτη που πιθανότατα έχει φύγει απο τη ζωή, φαίνεται – σε πρώτη φάση – να ανήκει το οπλοστάσιο που βρέθηκε σε αποθήκη κτηρίου στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του newsit.gr, η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια που αρχικά ενεπλάκησαν, αποσύρθηκαν καθώς η ιστορία της Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι δεν παρουσιάζει ερευνητικό ενδιαφέρον, αφού από τα αρχεία δεν υπάρχει κάποια εκκρεμή υπόθεση ενώ τα όπλα στην αποθήκη ειναι πολύ παλιά και όπως χαρακτηριστικά λένε αξιωματικοί «αραχνιασμένα».

Έτσι, η έρευνα πέρασε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και ο οπλισμός μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για βαλλιστική εξέταση, αναζήτησης δακτυλικών αποτυπωμάτων και βιολογικού υλικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα υποπολυβόλα, οι καραμπίνες και το ένα αεροβόλο που βρέθηκε, φέρεται να είναι της δεκαετίας του ’30 και του ’40, όπως και οι 3 χειροβομβίδες και οι 500 σφαίρες που βρέθηκαν στα μπαούλα.

Οι αστυνομικοί, ερευνούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου πριν πουληθεί στην ναυτιλιακή εταιρεία έτσι ώστε να διαπιστωθεί ποιοί είχαν πρόσβαση στο σημείο και πότε σταμάτησαν να επισκέπτονται την αποθήκη της οδού Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις