Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Κολωνός: «Τα κτήνη αυτά είναι υπεράνω υποψίας» λέει ο Μπαλάσκας

Κολωνός: «Τα κτήνη αυτά είναι υπεράνω υποψίας» λέει ο Μπαλάσκας

Στην υπόθεση του Κολωνού με τον βιασμό της 12χρονης αναφέρθηκε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ Σταύρος Μπαλάκας λέγοντας ότι αυτά τα κτήνη είναι υπεράνω υποψίας.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας στάθηκε στην αποφασιστικότητα της Αστυνομίας να εξιχνιάσει την υπόθεση. «Κι εμείς όταν είδαμε το εύρος της «δουλειάς» του πάθαμε σοκ. Είδαμε δεκάδες παιδεραστές, αν αρχίσει να μιλάει ο δράστης άνθρωποι θα χάσουν τον ύπνο τους. Τα κτήνη αυτά είναι υπεράνω υποψίας. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά και η ανάκριση θα πάει σε βάθος, κάνουμε φύλλο και φτερό τα πάντα σε σχέση με τον δράστη».

Δεν δίστασε όμως ο Σταύρος Μπαλάσκας να πει ότι «μας προβληματίζει ότι δεν έχει βγάλει ακόμα κουβέντα ο δράστης».

«Θα λυσσάξουμε να εξιχνιάσουμε την υπόθεση των βιασμών», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Σφακιανάκης: «Έχει κάνει ολέθρια λάθη ο 53χρονος»

Από την άλλη η σύμφωνα με τον Μανώλη Σφακιανάκη πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI η ΕΛ.ΑΣ έχει όλα τα μέσα για να εντοπίσει όλους όσοι μιλούσαν με τον 53χρονο.

«Ένας καλός ερευνητής δε θα παρακαλέσει ποτέ κανέναν να μιλήσει. Πάντα μιλούν οι συσκευές, τα ηλεκτρονικά ίχνη και οι διαδρομές ενός εγκλήματος».

Οπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, ο 53χρονος «έχει κάνει ολέθρια λάθη», τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητα όσων έχουν έρθει σε επαφή μαζί του.

«Μιλάει από εφαρμογές στο κινητό, που μπορεί να εμφανίζονται ως ανώνυμες, αλλά έχουν όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο. Στο κινητό του υπάρχουν τα στοιχεία αυτών που συνομιλεί. Υπάρχει μεγάλη δεξαμενή με εφαρμογές και πρόσωπα ταυτοποιημένα που φαίνεται καθαρά ποιοι είναι αυτοί που συνομιλούσε. Υπάρχουν τα ηλεκτρονικά ίχνη από τις σελίδες που έμπαινε».

«Μπορούν να εντοπιστούν»

Όπως υπογράμμισε ο Μανώλης Σφακιανάκης, με τα λογισμικά που διαθέτει πλέον η ΕΛ.ΑΣ μπορούν να εντοπιστούν τα ίχνη όσων χρησιμοποιούσαν ακόμη και «πακιστανικά» κινητά προκειμένου να επικοινωνήσουν με τον 53χρονο.

«Όλα τα ‘πακιστανικά’ εντοπίζονται. Όχι σε ποιον ανήκουν, εντοπίζονται πού ακριβώς είναι και πού έχουν κάνει ενεργοποιήσεις. Υπάρχει λογισμικό που εντοπίζει τα πάντα».

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις