Ελλάδα

Κολυδάς: Η λίστα με τα ονόματα για τις κακοκαιρίες ενός χρόνου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την λίστα με τα ονόματα που επέλεξαν οι μετεωρολογικές υπηρεσίες Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για κάθε επερχόμενη κακοκαιρία δημοσιοποίησε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. 

Όπως αναφέρει για τη περίοδο Οκτωβρίου 2024-Σεπτεμβρίου 2025, η λίστα με τα ονόματα που επιλέχθηκαν και θα χρησιμοποιούνται με αλφαβητική σειρά, καταρτίστηκε από κοινού μεταξύ των τριών Μετεωρολογικών Υπηρεσιών, της Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, αντανακλώντας το γλωσσικό ιδίωμα των χωρών τους με λατινικούς χαρακτήρες και είναι: Alexandros, Bora, Coral, Daphne, Ermis, Frida, Gerasimos, Hemera, Ido, Julia, Kiniras, Lea, Marinos, Nestor, Ofek, Pelagia, Qesem, Roni, Solon, Tria, Uri, Valeria, Yam, Zoe.

Δείτε την ανάρτηση 

Υπενθυμίζεται ότι από το 2021 η ΕΜΥ σε συνεργασία με τις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ συγκρότησε την Ομάδα της Ανατολικής Μεσογείου με σκοπό την ονοματοδοσία των μετεωρολογικών συστημάτων που προβλέπεται να προκαλέσουν πολύ ισχυρά φαινόμενα κατά της διάρκεια της ψυχρής αλλά και της θερμής περιόδου κάθε χρονιάς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα: Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει και δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε
«Δημιουργούμε τις δυνατότητες για να μπορεί η πατρίδα μας να παράγει και να μπορεί να εξοπλίζει το Πολεμικό της Ναυτικό με τα πιο εξελιγμένα drones και antidrones συστήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή»
Drone 49