Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κομμωτήρια: Έτσι θα λειτουργούν από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Κομμωτήρια: Έτσι θα λειτουργούν από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα κομμωτήρια περιέγραψε ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021, περιέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε στα κομμωτήρια, στα έως 100 τ.μ. θα επιτρέπονται έως 4 θέσεις εργασίας με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα η μία θέση εργασίας από την άλλη. Άνω των 100 τ.μ. θα είναι ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Η υπηρεσία θα παρέχεται μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού. Θα απαγορεύεται η αναμονή σε χώρο κοινόχρηστο εντός του κομμωτηρίου, περιμένοντας ο ένας να αντικαταστήσει τη θέση του άλλου, ακριβώς για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και όλοι θα πηγαίνουν μόνο με συγκεκριμένο ραντεβού που θα αποδεικνύεται με SMS, έτσι ώστε να μη γίνει κατάχρηση του μέτρου. Το SMS που θα στέλνουν θα είναι το 2. 

Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για προσωπικό και πελάτες. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι προαιρετικό από τις 07:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Επίσης, προαιρετική είναι η λειτουργία της Κυριακές 13, 20 και 27 Δεκεμβρίου. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις