Ελλάδα

Κωνσταντία Δημογλίδου: Ο Βασίλης Μπισμπίκης έμαθε από την αστυνομία ότι αναζητείται – Δεν είχε νόημα για αλκοτέστ αφού είχαν περάσει πάνω από 24 ώρες

«Αν ο οδηγός ενημερώσει μέσα σε ένα 24ωρο την Αστυνομία, είναι διαφορετικά τα πράγματα και το χειρίζεται διαφορετικά και η Δικαιοσύνη. Εδώ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αποκαλυπτική ήταν η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, σχετικά με τη σύλληψη του Βασίλη Μπισμπίκη μετά από τροχαίο στη Φιλοθέη όπου προκάλεσε φθορές σε πολλά αυτοκίνητα και εγκατέλειψε το σημείο του τροχαίου.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου σημείωσε πως ενημερώθηκε η Αστυνομία από κάποιους οδηγούς που διαπίστωσαν ότι υπήρχαν φθορές στα αυτοκίνητά τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος τις προκάλεσε. «Ξεκίνησαν οι έρευνες από την Τροχαία ΒΑ Αττικής, διαπιστώθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά την Κυριακή το μεσημέρι από την Αστυνομία, και προσήλθε μόνος του στην αρμόδια υπηρεσία», ανέφερε η κ. Δημογλίδου για τον Βασίλη Μπισμπίκη.

«Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, δεν φαίνεται να έχει ενημερώσει με κάποιον τρόπο είτε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων είτε την Αστυνομία. Είναι κάτι που ερευνάται. Με βάση το νέο ΚΟΚ ο οδηγός συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία. Έχουμε και άσκηση ποινικής δίωξης με βάση το νέο Άρθρο 290Α – δεν υπάρχει μόνο η αστική ευθύνη της αποζημίωσης των υπόλοιπων οδηγών, αλλά συλλαμβάνεται και οδηγείται στον αρμόδιο Εισαγγελέα πέρα από τις διοικητικές κυρώσεις» σημείωσε.

Σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις στον ηθοποιό σημείωσε πως δεν είχε κανένα νόημα να γίνουν εξετάσεις, αφού είχαν παρέλθει πάνω από 24 ώρες από το συμβάν, οπότε δεν θα μπορούσε να διαπιστωθεί τίποτα.

 

«Ήταν απόλυτα συνεργάσιμος, δέχθηκε από την πρώτη στιγμή ότι αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης και οδηγός του οχήματος όταν προκλήθηκαν οι ζημιές. Ενημερώθηκε ότι πρέπει να συλληφθεί και να ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία, ενώ φυσικά ενημερώθηκε και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, καθώς είναι η πρώτη φορά που ουσιαστικά έχουμε την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας» σημείωσε.

«Αν ο οδηγός ενημερώσει μέσα σε ένα 24ωρο την Αστυνομία, είναι διαφορετικά τα πράγματα και το χειρίζεται διαφορετικά και η Δικαιοσύνη. Εδώ δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αλλά ότι ο οδηγός ενημερώθηκε από την Αστυνομία», τόνισε.

«Δεν έχει αναφερθεί για ποιον λόγο εγκατέλειψε το σημείο. Για κάποιον λόγο έχασε τον έλεγχο και προκάλεσε φθορές σε οχήματα και σε μια συγκεκριμένη οικία. Θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και μπορεί να του επιβληθεί ποινή έως και 3 έτη φυλάκισης, οπότε πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι δεν ισχύει πλέον αυτό που ίσχυε» κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Το Χωριάτικο»: Χορηγούσε χριστουγεννιάτικες γιορτές συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ – Ο αστυνομικός από τη Μύκονο που «σφύριζε» για ελέγχους
Στο μικροσκόπιο κρατικοί υπάλληλοι - Ο Γιαννακόπουλος έδινε 300 ευρώ τον μήνα σε αστυνομικό για να τον ενημερώνει για ελέγχους - Τα «δώρα» Yves Saint Laurent στην επιθεώρηση εργασίας για 10 υπαλλήλους
EUROKINISSI
16
Χρήστος Χαρίτος: Ο πιλότος του F-16 «Ζευς» που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου εξομολογείται – «Όνειρό μου από παιδί»
«Η δουλειά του πιλότου ενός μαχητικού με αποστολή την αεροπορική επίδειξη είναι μια δουλειά όπου το περιθώριο λάθους είναι πρακτικά μηδενικό» λέει ο επισμηναγός Χαρίτος
Ο επισμηναγός Χρήστος Χαρίτος, πιλότος του F-16 «Ζευς» που θα πετάξει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2026