Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κόντρες μεταξύ γιατρών με επίκεντρο καταγγελίες για «bullying» – Εξώδικο στον Εξαδάκτυλο από την ΕΙΝΑΠ

Κόντρες μεταξύ γιατρών με επίκεντρο καταγγελίες για «bullying» – Εξώδικο στον Εξαδάκτυλο από την ΕΙΝΑΠ
Εξώδικο απέστειλε στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Αφορμή οι καταγγελίες του προέδρου του ΠΙΣ, κ. Εξαδάκτυλου ότι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι εντάχθηκαν στο ΕΣΥ για να στηρίξουν τα δημόσια νοσοκομεία στην μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού στη βόρεια Ελλάδα, δέχθηκαν «bulling» από τους συναδέλφους τους, νοσοκομειακούς γιατρούς.

«Έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος στο GRTimes.gr συμπληρώνοντας ότι δεν ασχολείται με ασήμαντα πράγματα.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο θέμα για την «μικρή ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών» -όπως την είχε χαρακτηρίσει η κυβέρνηση- στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας να ενταχθούν στο ΕΣΥ, κατήγγειλε ότι οι συνάδελφοί του δέχθηκαν επίθεση από την ΕΙΝΑΠ και αισθάνθηκαν ανεπιθύμητοι.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη απάντησε άμεσα με εξώδικο: «Ζητήσαμε να μάθουμε σε ποια νοσοκομεία έγινε αυτό. Δεν μας αρέσει ο πρόεδρος του ΠΙΣ να διασπά τους γιατρούς τους νοσοκομειακούς και τους ιδιώτες. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να γίνει αυτή την εποχή. Ο κ. Εξαδάκτυλος δεν απάντησε. Αν πραγματικά είχε γίνει κάτι τέτοιο είμαστε εμείς οι ενώσεις και η ομοσπονδία που θα ελέγχαμε κάτι τέτοιο. Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να συμβούν τέτοια γεγονότα σε νοσοκομεία. Μας προσβάλλει σαν Ένωση, πρόσβαλε την ΕΙΝΑΠ. Να βγει να ζητήσει συγγνώμη στην ΕΙΝΑΠ», τόνισε η κα. Παγώνη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις