Αναγκαστική προσθαλάσσωση έκανε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ στον Κορινθιακό κόλπο εξαιτίας βλάβης, το πρωί της Παρασκευής (25.07.2025).
Ευτυχώς, οι δυο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας – οι χειριστές του Καναντέρ που παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα κατά την διάρκεια υδροληψίας από τον Κορινθιακό– είναι καλά στην υγεία τους. Μάλιστα, περιέγραψαν στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star τι συνέβη και πώς λειτούργησαν με ψυχραιμία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Κατά την τελευταία υδροληψία στη φωτιά στον Φενεό από Ελευσίνα, δυστυχώς είχε ένα θέμα ο αριστερός κινητήρας και μείναμε μες το νερό. Δεν μπορεί να φύγει με έναν κινητήρα το αεροπλάνο», περιέγραψε ο ένας πιλότος.
«Ήμασταν στη θάλασσα εκείνη τη στιγμή που συνέβη αυτό, δεν ήμασταν στον αέρα. Ευτυχώς η βλάβη εμφανίστηκε σε εκείνο το σημείο», είπε ο άλλος πιλότος.
Οι δύο πιλότοι χρειάστηκε να μείνουν στο αεροσκάφος επί μιάμιση ώρα. «Η διαδικασία ήταν να κόψουν τους κινητήρες και να μείνουμε μέσα. Το καλό ήταν ότι η θάλασσα ήταν καλή και δε μας πήρε το κύμα προς τα έξω. Ρίξαμε την άγκυρα και κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε», πρόσθεσε ο πιλότος της Π.Α.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ρυμουλκά έφεραν το πυροσβεστικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο λιμάνι του στο Κιάτου και μηχανικοί προχώρησαν σε τεχνικούς ελέγχους του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Βαγγέλη Γκούμα η βλάβη φαίνεται να είναι σοβαρότερη από τις πρώτες εκτιμήσεις. Το λιμάνι του Κιάτο έχει αποκλειστεί ώστε να μην πλησιάζουν σκάφη.