Ελλάδα

Κορονοϊός: 1.582 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα (29/08)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, 1.582 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων
15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.636 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (58.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 2.962 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 282 (ημερήσια μεταβολή +1.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 270 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 581.315 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 218 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.643 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντα από το σημείο της επίθεσης του σκυλιού στον άνδρα στα Βριλήσσια - «Τα ρούχα του είχαν σκιστεί και είχε δαγκωματιές»
«Η ιδιοκτήτρια του μεγάλου σκυλιού έτρεξε αμέσως προς το σκυλί της για να το απομακρύνει» αλλά δεν τα κατάφερε έγκαιρα, ανέφερε μάρτυρας
Η στιγμή που το λυκόσκυλο απομακρύνεται από το σημείο
Συντετριμμένοι Άντζελα Γκερέκου, Ανδρέας Γεωργίου και Νίκη Παλληκαράκη στην κηδεία της Μάρως Κοντού - «Έφυγε γαλήνια και γεμάτη ζωή»
«Η Μάρω έφτιαξε τη ζωή της όπως ήθελε και έφυγε επίσης όπως και εκείνη ήθελε. Έφυγε γαλήνια, γεμάτη ζωή από γενναιοδωρία, αγάπη, καλοσύνη για όλους και αξιοπρεπής όπως ήταν πάντα», είπε συγκινημένη η Άντζελα Γκερέκου
Άντζελα Γκερέκου