Ελλάδα

Κορονοϊός: 102 νεκροί και 1382 νέα κρούσματα σήμερα

579 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Συνολικά 3194 θάνατοι από κορονοϊό έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, 1382 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 118045 (ημερήσια μεταβολή +1.2%), εκ των οποίων 52.7% άνδρες.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 102, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 3194 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 579 (71.2% άνδρες).

Από το σύνολο των 118045 κρουσμάτων, 5022 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 32079 (27.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0 έως 104 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 103 ετών). 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού για τα κλειδιά του σπιτιού στο Ελληνικό και οι μαρτυρίες φίλων του 78χρονου - «Έπεσε σε βαθιά μελαγχολία»
Την ώρα που η οικιακή βοηθός της οικογένειας που ξεκληρίστηκε στο Ελληνικό δηλώνει αθώα, φίλοι του Μιχάλη Σιδηρόπουλου αναφέρουν ότι δεν την γνώριζαν και πως ο 78χρονος άρχισε να καταπέφτει σωματικά και ψυχολογικά το τελευταίο διάστημα
Ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος