Ελλάδα

Κορονοϊός: 19.705 κρούσματα, 46 θάνατοι και 349 διασωληνωμένοι σήμερα Σάββατο (19/03/2022)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λιγότερα από χθες, αλλά κοντά στις 20.000 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας που ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (19.03.2022) ο ΕΟΔΥ

Μέσα σε 24 ώρες, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 19.705 κρούσματα κορονοϊού. Το ίδιο διάστημα, 46 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από Covid-19. 

Σταθερά πάνω από 300 είναι οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι, Από τους 349 ασθενείς σε ΜΕΘ, 224 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.705, εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.776.192 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 189 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.818 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.893 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 349 (62.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 90.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 224 (64.18%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (35.82%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.389 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 372 (ημερήσια μεταβολή +3.62%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 321 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Σε πορτοκαλί συναγερμό πολλές περιοχές
Οι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνοδεύονται από μπουρίνια, κεραυνούς, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα χαλαζόπτωσης σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ
Καταιγίδα
Καιρός σήμερα: Χαλάζι και μπουρίνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας τους 26 με 29 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και το νότιο Αιγαίο τους 32 βαθμούς Κελσίου
Βροχή στην Αθήνα
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Αλληλοσκοτώθηκαν μάνα και γιος» ο προκλητικός ισχυρισμός του 65χρονου Ιταλού
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες της γιαγιάς του 26χρονου και της αδερφής της 54χρονης για τον 65χρονο Ιταλό που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύντροφο του και τον γιο της
Τα δυο θύματα της δολοφονίας στο Αίγιο