Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: 2.102 οι νεκροί συνολικά στην Ελλάδα – Οι Κρεμαστινός, Μητρόπουλος, Σπανός και το υγειονομικό προσωπικό

Κέρκυρας
ΦΩΤΟ Αρχείου

Ο κορονοϊός σαρώνει τη χώρα με χιλιάδες ανθρώπους να δίνουν καθημερινά μάχη στα νοσοκομεία. Ωστόσο, μέχρι τώρα, το τίμημα είναι βαρύ, όχι μόνο για τους απλούς πολίτες, αλλά και γι’ αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον φονικό ιό. Το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Σε αυτόν τον πόλεμο ο κορονοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες, ιδιότητες, άνδρες ή γυναίκες. Πάνω από 100.000 τα συνολικά κρούσματα που έχει επιφέρει ο κορονοϊός στη χώρα μας, ενώ 2.102 είναι οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα, 607 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Κάποιοι τα κατάφεραν και βγήκαν νικητές. Κάποιοι άλλοι, όχι. Γιατροί νοσηλευτές, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στα ιατρεία της χώρας “χτυπημένοι” από τη νόσο, πάλεψαν σκληρά αλλά αυτή η μάχη αποδείχτηκε άνιση.

Click4more: Κορονοϊός: 2.013 νέα κρούσματα και 101 νεκροί σε ένα 24ωρο – 607 διασωληνωμένοι

Άλλοι είναι σκληρά εργαζόμενοι στον δύσκολο κλάδο της Υγείας και άλλοι επιστήμονες που άφησαν το δικό τους στίγμα στην ελληνική κοινωνία, πάλεψαν αλλά νικήθηκαν από τον Covid19.

Κορονοϊός: Κρεμαστινός, Μητρόπουλος, Σπανός 

Η αρχή, έγινε με τον Δημήτρη Κρεμαστινό, ο οποίος στα 78 του χρόνια, έδωσε μάχη για 45 μέρες στον “Ευαγγελισμό”, χωρίς επιτυχία. Επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και καρδιολόγος στο επάγγελμα, ο βουλευτής από τα Δωδεκάνησα υπήρξε ο επί σειρά ετών προσωπικός γιατρός του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρέα Παπανδρέου.

Τη μάχη με τον κορονοϊό έχασε και ο 52χρονος καρδιολόγος και γιατρός της Βουλής, Γιάννης Μητρόπουλος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου “Σωτηρία” όπου και κατέληξε, συγκλονίζοντας τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Click4more: Παπαευαγγέλου με… καλά και κακά μαντάτα για το lockdown! 25.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Μια χώρα που βυθίστηκε στο πένθος στην είδηση της απώλειας του διακεκριμένου επιστήμονα και ιδρυτή του ομίλου “Βιοϊατρική”, Ευάγγελου Σπανού, ο οποίος έχασε τη μάχη σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από πολυήμερη μάχη με την νόσο Covid19 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σωτηρία”, υπενθυμίζει το grtimes.gr. 

Τέλος, στο νοσοκομείο “Αττικόν”  “έσβησε” και ο πνευμονολόγος, Αντώνης Χατζηγεωργίου. Πρόκειται για τον πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος σε μία συγκλονιστική ανάρτησή του στα social media προσπαθούσε να πείσει όσους αμφέβαλλαν για το πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός. 

Κορονοϊός: Απώλειες και στο νοσηλευτικό προσωπικό

Ο ιός – όπως ειπώθηκε – δεν κάνει διακρίσεις. Και στο πλαίσιο αυτό “χτυπά” και όσους εργάζονται για την καταπολέμησή του, στα νοσοκομεία της χώρας. Σύμφωνα με όσα στοιχεία κατάφερε να συγκεντρώσει μέχρι τώρα το grtimes.gr, η πρώτη απώλεια εργαζόμενου στον υγειονομικό κλάδο, ήταν ενός παραϊατρικού παρασκευαστή από την Καστοριά, ενώ το δεύτερο θύμα, ήταν μία 50χρονη τεχνολόγος τεχνικών εργαστηρίων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Click4more: Χαρδαλιάς: Ανησυχία για τις «φορτωμένες» περιοχές – Ο κορονοϊός εκμεταλλεύεται κάθε απροσεξία μας

Ένα ακόμη θύμα, έχει καταγραφεί στην προνοιακή μονάδα Θεσσαλονίκης “Άγιος Παντελεήμων” και πρόκειται για νοσηλεύτρια που νόσησε πρόσφατα όταν και καταγράφηκαν στο ίδρυμα περισσότερα από 60 κρούσματα.

Την εξίσου μεγάλη λίστα των απωλειών στον τομέα του υγειονομικού κλάδου, συμπληρώνουν οι δύο νοσηλεύτριες από τη Δράμα, που άφησαν την τελευταία τους πνοή πολύ πρόσφατα.

Κορονοϊός: Αρκετοί και διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι του υγειονομικού κλάδου που βρίσκονται διασωληνωμένοι σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δύο βρίσκονται στο νοσοκομείο Καβάλας, δύο σε αυτό της Δράμας και άλλοι δύο σε εκείνο της Λάρισας.

Επίσης άλλοι πέντε νοσηλευτές αποδιασωληνώθηκαν πρόσφατα, βγαίνοντας νικητές!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις