Ελλάδα

Κορονοϊός: 2125 νέα κρούσματα σήμερα 04/10 στην Ελλάδα

Πάνω από δυο χιλιάδες και πάλι τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα μας καθώς σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 2125 νέες μολύνσεις. Παράλληλα 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 342 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκ των οποίων οι 304 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:  Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.125 , εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 663.433 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 90 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.897 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.956 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 342 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 304 (88.89%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 38 (11.11%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.180 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 138 (ημερήσια μεταβολή -15.34%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 162 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δείτε εδώ αναλυτικά τις εξελίξεις για την πανδημία του κορονοϊού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στον πρώτο όροφο σπιτιού στην Πάτρα - Επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας ηλικιωμένης
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι απεγκλώβισαν από το σπίτι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι καλά στην υγεία της
Πάτρα
Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας: Βίντεο από τις τελευταίες εργασίες – Έκλεισε η Βασιλέως Κωνσταντίνου
Από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ, θα υπάρξει ολική διακοπή της κυκλοφορίας σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας - Οι κλειστοί δρόμοι την Κυριακή στην κλασική διαδρομή
Τελευταίες εργασίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Καλλιμάρμαρο για τον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο
Τέμπη: Στο εδώλιο οι δύο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717 – Δυναμικό παρών από συγγενείς θυμάτων
«Να μην υπάρξει από εδώ και πέρα ούτε μπάζωμα ούτε συγκάλυψη», είπε ο Πάνος Ρούτσι - «Δεν θα δεχθούμε άλλα μπαζώματα», ανέφερε ο Αντώνης Ψαρόπουλος
Το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού – Χωράνε 2 εκατομμύρια άνθρωποι
Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των πολιτικών δομών και την ικανότητα συντονισμού μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών φορέων
Καταφύγιο 5