Ελλάδα

Κορονοϊός: 77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα και ακόμη δύο νεκροί!

Οκτώ από τα 77 νέα κρούσματα που "γέννησε" ο κορονοϊός στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 210 συνολικά οι νεκροί στην χώρα μας από τον φονικό ιό και 13 διασωληνωμένοι. Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμη ανάμεσά μας, κάτι που έχουμε… συνειδητοποιήσει (ακόμη περισσότερο) τις τελευταίες ημέρες, βλέποντας τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς.

Για το πώς ακριβώς “κινείται” ο κορονοϊός ενημερώνει και σήμερα, Δευτέρα 03.08.2020, ο ΕΟΔΥ με γραπτή ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως υπάρχουν 77 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και συνολικά 4.737.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις νεκροί ορειβάτες στα Βαρδούσια όρη - Δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν από τη χιονοστιβάδα
Ποια είναι τα πρόσωπα της τραγωδίας στα Βαρδούσια όρη - Αγνοούνταν από το πρωί της ημέρας των Χριστουγέννων, καθώς είχαν ξεκινήσει από το χωριό Αθανάσιος Διάκος με προορισμό την κορυφή Κόρακας, αλλά όλα δείχνουν ότι έπεσαν σε χιονοθύελλα
Οι τρεις ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στα Βαρδούσια όρη
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη