Ελλάδα

Κορονοϊός: 9 στους 10 διασωληνωμένους είναι ανεμβολίαστοι – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία

Μια νέα πληροφορία είχαν σήμερα 30/8/2021 τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την πορεία της covid19 το τελευταίο 24ωρο: Εκτός από τον αριθμό των διασωληνωμένων (338 στο σύνολο) ανακοινώθηκε για πρώτη φορά και το ποσοστό τους που είναι ανεμβολίαστο, σε αντιδιαστολή με το αντίστοιχο των εμβολιασμένων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ «Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 309 (91.42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι».

Με τον όρο «μερικώς εμβολιασμένοι» προφανώς εννοούνται όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν την δεύτερη δόση ή δεν έχουν περάσει 14 μέρες μετά την λήψη της δόσης αυτής.

Κατά τα λοιπά, η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 64 έτη. To 84.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.962 ασθενείς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Επαγγελματικό» χτύπημα «βλέπουν» πίσω από την έκρηξη στην τράπεζα της Θεσσαλονίκης - Ανέλαβε τις έρευνες το ελληνικό FBI
Οι αρχές εκτιμούν πως υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με την έκρηξη που είχε γίνει τον περασμένο Μάιο, και πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και στην οποία είχε χάσει τη ζωή της μία 39χρονη
Αυτοκίνητα