Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κορονοϊός – Live News: Ποια αναμένεται να είναι η τιμή του εμβολίου της Pfizer (video)

εμβόλιο Νίκος Ευαγγελάτος

Όλος ο πλανήτης περιμένει να “φρενάρει” ο κορονοϊός από ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Ποιοι όμως θα είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την τιμή διάθεσης του; 

Για τις τελευταίες εξελίξεις απέναντι στον “εχθρό” που λέγεται κορονοϊός και την πορεία του εμβολίου της εταιρείας Pfizer μίλησε στο MEGA και την εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Ο κ. Μανωλόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη φύλαξη του εμβολίου, όπου θα πρέπει να συντηρείται στους -70 βαθμούς Κελσίου, τονίζοντας πως αυτές οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν.

“Αυτές είναι οι δυσκολίες για τα εμβόλια με mRNA, όπως αυτό”, πρόσθεσε.

Click4more: Τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Έλληνα επικεφαλής της Pfizer – Τι συζήτησαν

“Όπως ξέρουμε η Pfizer θα κατασκευάζει το εμβόλιο και στη Γερμανία και το Βέλγιο, οπότε θα γλιτώσουμε το “εμπόδιο” του ταξιδιού από τις ΗΠΑ”, τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος, συμπληρώνοντας πως η δύσκολη διαδικασία μεταφοράς να επηρεάσει την τιμή του εμβολίου.

“Είναι δύσκολο να προσδιορίσει ακόμα την τιμή του εμβολίου, ίσως κυμαίνεται στα 20 – 40 ευρώ”, ανέφερε ο καθηγητής Φαρμακολογίας, εξηγώντας πως σε αυτό θα παίξει ρόλο και το αν θα υπάρχει άλλο διαθέσιμο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, δηλαδή αν θα λειτουργήσει ο ανταγωνισμός.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Μανωλόπουλου στο Live News και στον Νίκο Ευαγγελάτο:

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις