Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αγωνία για τον ιερέα της Αλιάρτου – Δίνει μεγάλη μάχη στη ΜΕΘ

Κορονοϊός: Αγωνία για τον ιερέα της Αλιάρτου – Δίνει μεγάλη μάχη στη ΜΕΘ

Μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ χτυπημένος από τον κορονοϊό δίνει ο ιερέας της Αλιάρτου προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινότητα και κύμα συμπαράστασης από τους πιστούς.

Ο πατέρας Παναγιώτης, ιερέας της Αλιάρτου είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους πιστούς και όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο γι’ αυτόν.

«Οι δημότες έχουν σοκαριστεί καταρχήν απ’ το γεγονός του ιερέα που διασωληνώθηκε, ο οποίος ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, με τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Αγαπητός σε όλη την περιοχή και στην ενορία του ακόμα περισσότερο, και για αυτό και τον αγαπούσαν όλοι και προσεύχονταν σε αυτόν. Σοκαρίστηκαν λοιπόν οι δημότες, αυτό είχε και ένα καλό, θα μου επιτρέψετε τη φράση σε εισαγωγικά, ότι υπήρξε αυτόματα αυτοπεριορισμός των δημοτών οι οποίοι είτε είχαν έρθει σε κάποια ταφή, είτε φοβήθηκαν μην τυχόν δημιουργήσουν άλλες επαφές. Ουσιαστικά ένα άτυπο lockdown το προκαλέσανε μόνοι τους οι δημότες ας πούμε που περιορίστηκαν στα σπίτια» σημείωσε ο δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης.

Μετά την έκρηξη κρουσμάτων ο δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων μπήκε σε σκληρό lockdown έκτακτα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τα ξημερώματα μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021.

Μια κηδεία η πηγή του κακού

Τις θρησκευτικές τελετές και τα έθιμα των ημερών δείχνει ως πηγή του κακού ο δήμαρχος. «Λίγο με τις θρησκευτικές τελετές, λίγο με τις συγκεντρώσεις αυτές, ξέρετε, τα έθιμα… Λίγο χαλάρωση της ατομικής ευθύνης αυτές τις μέρες, να φάμε μαζί οι οικογένειες, οι φίλοι κλπ. Όλο αυτό το πράγμα έπαιξε τον ρόλο του, και το αποτέλεσμα προέκυψε σε αριθμούς πλέον και σε κρούσματα» συμπλήρωσε ο κ. Ντασιώτης.

Μία κηδεία δείχνει ως πηγή του κακού που οδήγησε μόνο στην κωμόπολη Αλιάρτου σε 35 κρούσματα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Άλλη άποψη πάντως για την πηγή του κακού έχει το περιβάλλον του ιερέα που νοσηλεύεται με κορωνοίο. Τα μέτρα δεν τηρήθηκαν γενικότερα θα πουν

«Γενικά η συναναστροφή οδηγεί στην διασπορά όμως παντού σε όλη την Αλίαρτο υπήρχαν κοινωνικές συναναστροφές, σε πάρα πολλά σπίτια, σε πολλές επιχειρήσεις. Δεν είχε σχέση μόνο με την εκκλησία. Οι ρυθμοί ζωής ήταν συνολικότερα πιο χαλαροί» σημειώνει το περιβάλλον του ιερέα.

Από το περιβάλλον του ιερέα υπάρχει πάντως αισιοδοξία για την εξέλιξη της υγείας του κάτι που σκορπίζει ικανοποίηση και στους συμπολίτες του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις