Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ανησυχία για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Ανησυχία για την εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στην Ευρώπη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

 Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη για τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης, η οποία έχει φτάσει και στη χώρα μας, με δύο καταγραμμένα κρούσματα. 

Στη Γαλικία, στην Ισπανία, οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι 3 από τα 5 δείγματα που πήραν από το πλήρωμα του πλοίου «Prometheus Leader», έχουν την ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού. Το πλοίο που είναι σε καραντίνα, έφτασε την περασμένη εβδομάδα από λιμάνι της Μ. Βρετανίας ενώ τα μέλη του πληρώματος έχουν καταγωγή από την Ινδία και τις Φιλιππίνες. 

Στην Ιταλία, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τη Ρώμη, μία μικρή κοινότητα Ινδών αγροτών έχει πληγεί από την πανδημία με όλα τα κρούσματα να είναι είδος μετάλλαξης που δεν είναι γνωστό. Οι αρχές υπολογίζουν ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες στην περιοχή, σύμφωνα με το Euronews…

 

Στην Ελλάδα, καταγράφηκαν 2 κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες. Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Πάτρα και επρόκειτο για άνδρα, ο οποίος δεν είχε ταξιδέψει, ούτε είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα. Το δεύτερο, εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε μία 33χρονη αλλοδαπή, που είχε ταξιδέψει στο Ντουμπάι, είχε επιστρέψει στη χώρα με αρνητικό τεστ και στη συνέχεια παρουσίασε συμπτώματα. 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, ότι ήδη έχουν εντοπιστεί κι άλλα κρούσματα την ινδικής μετάλλαξης και πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις