Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ανησυχία Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη για τη συγκέντρωση στο Εφετείο – «Μπορεί να φέρει έξαρση κρουσμάτων»

Κορονοϊός: Ανησυχία Χαρδαλιά και Μαγιορκίνη για τη συγκέντρωση στο Εφετείο – «Μπορεί να φέρει έξαρση κρουσμάτων»

Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι εικόνες από την συγκέντρωση έξω από το εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής κάτι το οποίο δεν έκρυψαν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Ναι με ανησύχησε η εικόνα και έχω τοποθετηθεί για τέτοιου είδους εκδηλώσεις», ήταν τα λόγια του κ. Χαρδαλιά για να συμπληρώσει. «Αντιλαμβάνομαι την πρόθεση όλων όσοι ήταν εκεί, αλλά αισθάνομαι και είναι μια άποψη που μοιράζομαι με τους επιδημιολόγους ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια μικρή ή μεγάλη έξαρση. Κάθε μικρός ή μεγάλος συγχρωτισμός εγκυμονεί κινδύνους, το λέμε από την πρώτη φάση. Οταν μαζεύονται 20.000 άτομα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φέρει συγκεκριμένα κρούσματα τα οποία απευχόμαστε αλλά είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε».

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης. «Από τα άτομα που μεταδίδουν το ιό το 30% θα το μεταδώσει και το 70% όχι. Η συγκέντρωση αυτή έχει τη δυναμική να κάνει υπερμετάδοση. Το γεγονός υπερμετάδοσης έχει να κάνει αν κάποιος που είναι ιδιαίτερα μολυσματικός ήρθε σε επαφή με πολλά άτομα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Δεν προκαλούν όλες οι συγκεντρώσεις υπερμεταδώσεις. Απευχόμαστε αυτό το σενάριο, αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε. Θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες ημέρες το θέμα και θα μπορέσουμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα με την ιχνηλάτηση». 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις