Τρίτη, 28 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για εμβόλιο σε παιδιά 5-11 ετών! Η ενημέρωση μετά τα νέα μέτρα

Κορονοϊός εμβόλιο
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, 27.12.2021, πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με το πώς «κινείται» ο κορονοϊός και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με την ημέρα να έχει ως πρώτο θέμα της επικαιρότητας φυσικά τα νέα μέτρα, τα οποία ανακοίνωσε ήδη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 9.284 (!) νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τα 4.038 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και τα 1.048 στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων εδώ).

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στις γιορτινές ημέρες, κάνοντας μια ανασκόπηση στη χρονιά που φεύγει και μιλώντας για το θαύμα της επιστήμης που ακούει στο όνομα… εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η ίδια τόνισε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 26 εμβόλια κατά του κορονοϊού που έχουν πάρει έγκριση από τουλάχιστον έναν διεθνή φορέα, ενώ στην συνέχεια μίλησε για τις μεταλλάξεις του ιού που έχουν φέρει… τα πάνω – κάτω σε ολόκληρο τον κόσμο, με αποκορύφωμα την μετάλλαξη Όμικρον που εξαπλώνεται ταχύτατα και στην Ελλάδα.

«Η τρίτη δόση αποτελεί σταθερά το κύριο όπλο εναντίον της παραλλαγής», είπε η κυρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας την καθοριστική σημασία της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στην μάχη απέναντι στην «Όμικρον».

«Εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμβολιαζόμαστε», είπε κλείνοντας η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Άνοιξαν 120.000 ραντεβού για παιδιά 5-11 ετών

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως ακριβώς πριν ένα χρόνο ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα και στην χώρα μας 7.000.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ενώ 4.365.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση, ποσοστό περίπου 75% των δικαιούχων.

Επιπλέον ανέφερε πως η Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση δόσεων εμβολίου για παιδιά στις 03/01/2022 κι έτσι ανακοίνωσε πως ήδη άνοιξαν 120.000 ραντεβού μέσα στον Ιανουάριο για παιδιά 5-11 ετών.

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις