Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κορονοϊός – Αντιικά χάπια: Στις αποθήκες διανομής των φαρμάκων η Μίνα Γκάγκα

Κορονοϊός – Αντιικά χάπια: Στις αποθήκες διανομής των φαρμάκων η Μίνα Γκάγκα

Στις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ, σημείο διανομής των αντιικών χαπιών για τον κορονοϊό βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Ήδη, οι πρώτοι 150 ασθενείς παρέλαβαν τα νέα σκευάσματα.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα επισκέφθηκε το κεντρικό φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ, στο Μαρούσι, νωρίτερα την Τετάρτη (02.02.2022). Ως γνωστόν, από εκεί γίνεται η διανομή των αντιικών χαπιών κατά του κορονοϊού.

Τα νέα φάρμακα για τη νόσο, προστατεύουν τους ευάλωτους ασθενείς που έχουν τα πρώτα συμπτώματα και βρίσκονται θετικοί στον Covid-19. Προσφέρουν ασφάλεια από σοβαρή νόσηση και από ανάγκη για νοσηλεία.

Κάθε απόγευμα, από τις αποθήκες του ΕΟΠΥΥ, οι συσκευασίες με τα χάπια παραδίδονται στους ταχυμεταφορείς και μεταφέρονται στα σπίτια των ασθενών, όχι μόνο στην Αττική, αλλά και σε πολλές περιοχές της νησιωτικής χώρας.

Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθείται και σε άλλα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ανά την επικράτεια με στόχο τα φάρμακα να φτάνουν στους ασθενείς το αργότερο σε 48 ώρες από τη στιγμή που εγκρίνεται η θεραπεία.

«Είναι μια σημαντική νέα θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά. Τα αντιικά χάπια χορηγούνται τις πρώτες μέρες μετά τη διάγνωση, με στόχο να προλάβουν την επιδείνωση των ασθενών. Σχεδιάσαμε τη διαδικασία διάθεσης των φαρμάκων με τον πιο φιλικό προς τους ασθενείς τρόπο. Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται μαζικά κατ’ οίκον υπηρεσία σε ασθενείς που νοσούν. Ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετέχουν και συμβάλλουν σε αυτό το εγχείρημα: το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ», δήλωσε η κα Γκάγκα.

Και πρόσθεσε: «έχουμε εξασφαλίσει πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες ώστε να είναι διαθέσιμες για τους ασθενείς στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τις θεραπείες αυτές, εξακολουθεί να είναι σημαντικό το να εμβολιαστούμε όλοι ενάντια στον ιό».

πηγή: iatropedia.gr / ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις