Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αριθμοί που τρομάζουν – Η Αττική και οι άλλες Περιφέρειες που “βράζουν” (pics, video)

Κορονοϊός: Αριθμοί που τρομάζουν – Η Αττική και οι άλλες Περιφέρειες που “βράζουν” (pics, video)
Intime

Με… σπασμένα φρένα η πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Διψήφιος αριθμός θανάτων το τελευταίο 24ωρο. Δεύτερο αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Σταθερά τα σκήπτρα κρατούν Αττική – Θεσσαλονίκη. “Κεραυνοί” Χαρδαλιά από Κοζάνη – Ιωάννινα, περιφέρειες που βαδίζουν στο ίδιο επικίνδυνο μονοπάτι.

Μπορεί η Αττική να κατέχει ξανά την πρωτιά στην ημερήσια κατανομή κρουσμάτων κορονοϊού, ο συνολικός αριθμός των νέων μολύνσεων – 482 – σε πανελλαδική κλίμακα, είναι, όμως, αυτός που σοκάρει. Νέα μεγάλη αύξηση κατέγραψε κι η Θεσσαλονίκη, που φαίνεται να… βάζει πλώρη για τριψήφια.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε 482 νέα κρούσματα του φονικού ιού στη χώρα, με τους διασωληνωμένους να είναι 83, ενώ οι νεκροί – με τους επιπλέον 10 σε μια μέρα – έφτασαν πλέον τους 500 από την έναρξη της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά τα 482 κρούσματα πρόκειται για τη 2η χειρότερη επίδοση… ever! Τα 207 ήταν στην Αττική, 78 στην Θεσσαλονίκη, 24 στην – ήδη “κόκκινη” – Κοζάνη και 13 στα Ιωάννινα όπου ήχησε συναγερμός. 

Έτσι, λοιπόν, τα νέα μεγάλα μέτωπα του ΕΟΔΥ είναι η υπό lockdown Κοζάνη, τα Ιωάννινα αλλά και το γηροκομείο στη Γλυφάδα.

Click4more: Κορονοϊός: “Λόκαρε”» ξανά την Αττική! “Στενό μαρκάρισμα” σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Γιάννενα

Στο συγκεκριμένο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στη Γλυφάδα, τα θετικά κρούσματα κορονοϊού έχουν φτάσει τα 14.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, 12 από αυτά αφορούν σε ηλικιωμένους, ενώ υπάρχουν ακόμη δύο σε εργαζόμενους του γηροκομείου.

Click4more: 14 τα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο της Γλυφάδας! video

Αναφορικά με την Αττική, παραμένει σταθερά πάνω από τα 200 και σήμερα κατέγραψε 207 από τα 482 συνολικά νέα κρούσματα στην Ελλάδα. Σε… “αναμμένα κάρβουνα”, όμως, η Θεσσαλονίκη όπου τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 78 νέα κρούσματα του κορονοϊού.

Το προηγούμενο 48ωρο, ήταν 63 και 56, αντίστοιχα, ενώ την προηγούμενη Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, η Θεσσαλονίκη κατέγραφε μόλις 6 νέα κρούσματα.

Χαρδαλιάς

Κορονοϊός: Τι είδε ο Χαρδαλιάς στην Κοζάνη! Το πάρτι με τους 11 θετικούς

Σημαντικά στοιχεία για το πώς και γιατί η Κοζάνη έφτασε στην καραντίνα έδωσε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη διασπορά και κρούσματα σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ – μπαρ της Κοζάνης, τα οποία μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ονομαστικά! Το γεγονός προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Click4more: Κοζάνη: Ο παραγωγός λαϊκής μιλά για το “χώσιμο” του Χαρδαλιά για τη μάσκα! video

Το δεύτερο είναι η αναφορά του σε πάρτι που έγινε στο Χρώμιο, με τη συμμετοχή 70 ατόμων, το οποίο, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, οδήγησε στην εμφάνιση 11 κρουσμάτων! 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Kozanimedia, το πάρτι έγινε σε σπίτι, στο οποίο ο γιος του ιδιοκτήτη γιόρτασε τα γενέθλιά του, με τη συμμετοχή πολλών νέων και μαθητών.

Το τρίτο στοιχείο σύμφωνα με το Kozanimedia, έχει να κάνει με τη στενή, όπως είπε, σχέση της αύξησης των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα (μέσω μετακινήσεων). Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι “τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα με την αύξηση των κρουσμάτων και την πλήρωσε η Κοζάνη”!

Click4more: Συναγερμός για κρούσμα κορονοϊού σε εργοστάσιο της Φθιώτιδας

Το τέταρτο στοιχείο που ανέφερε ο υφυπουργός έχει να κάνει με δυο κηδείες και ένα γάμο, που, όπως ανέφερε, ήταν από τις σημαντικές εστίες μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού στην ΠΕ Κοζάνης.

Μάλιστα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε παρατήρηση σε παραγωγό λαϊκής στην Κοζάνη επειδή είχε… μάσκα στο πηγούνι!

Στις δηλώσεις του από την Κοζάνη, ο ίδιος έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων από τους πολίτες, λέγοντας ότι είναι “μια κρίσιμη κατάσταση… Πρέπει να εφαρμόσουμε με μεγάλη πειθαρχία τα μέτρα”.

Κορονοϊός: 256 τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα! Πήγε και… χτύπησε καμπανάκια ο Χαρδαλιάς

Επόμενη στάση του Νίκου Χαρδαλιά τα Ιωάννινα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να κάνει έκκληση προς τους κατοίκους και την ευρύτερη περιοχή να τηρούν τα επόμενα 24ωρα “ευλαβικά και πειθαρχημένα” τα μέτρα πρόληψης.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως “η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, υπάρχει η επιδημιολογική πίεση, ενώ, καθώς βρισκόμαστε πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά στο επόμενο επίπεδο, το αν περάσουν τα Ιωάννινα σε καταστάσεις που όλους μας στεναχωρούν γιατί έχουν αποτέλεσμα στην κανονικότητα στον επιχειρηματικό, τον οικογενειακό προγραμματισμό, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους”.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι τα τα επόμενα 24ωρα πρέπει οπωσδήποτε να τηρούνται πειθαρχημένα τα μέτρα, επεσήμανε πως γίνεται εντατικοποίηση έλεγχων και επικαιροποίηση στρατηγικής για συγκεκριμένες γειτονιές, ενώ έκανε ισχυρή σύσταση για μάσκες και αποφυγή συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ενεργά κρούσματα στα Ιωάννινα είναι 256, με αυξητική τάση στην ευρύτερη περιοχή, και οι στενές επαφές υψηλού ρίσκου είναι 521, γι’ αυτό καθημερινά, στις τεχνικές συσκέψεις, τα Ιωάννινα βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news, αναφερόμενος στα rapid test ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνονται συντεταγμένα από την ίδια την πολιτεία τονίζοντας πως τα μόνα έγκυρα είναι αυτά που διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Τέλος, έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων απηύθυνε τόσο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου όσο και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Κορονοϊός: “Μαύρη” μέρα! 482 νέα κρούσματα, 500 νεκροί συνολικά και 83 διασωληνωμένοι

Μια δύσκολη μέρα σε ό, τι αφορά τον… εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορονοϊός ήταν το Σάββατο (17.10.2020). Για την ήδη “κόκκινη” Κοζάνη και τα Ιωάννινα που μοιάζουν να είναι το… επόμενο μέρος της Ελλάδας που ίσως ενταχθεί στο επίπεδο 4, αναφέραμε πιο πάνω.

Όμως, με τα 482 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα συνολικά σε όλη τη χώρα είναι πλέον 24.932. Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση όσον αφορά στα κρούσματα, με το ρεκόρ να “σπάει” με τα 508 της 17ης του μηνός, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκονται τα 460 που καταγράφηκαν στις 02.10.2020.

Επιπλέον, οι νεκροί έφτασαν τους 497 συνολικά από την αρχή της πανδημίας στη χώρα και κάπως έτσι ο χειμώνας προμηνύεται δύσκολος.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορονοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2020 (ώρα 15:00).

Click4more: “Γιατί δε φοράτε μάσκα”; Η παρατήρηση Μητσοτάκη σε παιδάκια στη Σαμοθράκη – Θερμή υποδοχή (video)

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 482, εκ των οποίων 46 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 24932 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 55.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 500 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 83 (71.1% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

κορονοϊός

Από το σύνολο των 24932 κρουσμάτων, 3475 (13.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 10037 (40.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Click4more: Κατεβάστε ολόκληρη την ενημέρωση του ΕΟΔΥ κάνοντας κλικ εδώ

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών). Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:

πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ, kozangrepirus-tv-news.gr

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις