Ελλάδα

Κορονοϊός: Αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκα σε εκκλησία, τους έκοψαν πρόστιμο και ξαναμπήκαν μέσα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολλοί είναι εκείνοι που αρνούνται να φορέσουν μάσκα αν και ο κορονοϊός επελαύνει σε όλη τη χώρα με τα νοσοκομεία να στενάζουν.

Ένας ψάλτης που νοσεί βαριά από κορονοϊό αλλά κι ένας επίτροπος ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, έφεραν έναν ιερέα στα όρια της υπομονής του.

Όταν λοιπόν την περασμένη Κυριακή, στην λειτουργία, εμφανίστηκαν οι δυο ενορίτες χωρίς μάσκα μέσα στο ναό, ακολούθησε επεισόδιο με την επέμβαση της αστυνομίας.

«Ο ιερέας μου είπε ότι «ή θα φορέσεις μάσκα ή θα βγεις έξω από τον ναό.» Εγώ δεν έκανα ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Εγώ οικειοθελώς δεν βγαίνω από τον οίκο του Θεού. Λέω εγώ «κάθομαι εδώ και ελάτε να με βγάλετε σηκωτό να με βγάλετε έξω. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να καλέσετε την Αστυνομία.» Κι αυτό επέλεξε να κάνει ο ιερέας».

«Άλλο η εκκλησία, άλλο οι υπόλοιποι εσωτερικοί χώροι»

Όπως υποστηρίζει αποκλειστικά στο live news ο ενορίτης, που έφυγε από την εκκλησία με… ενθύμιο αυτό το πρόστιμο των 300 ευρώ και ακόμη 300ων ο γιος του, αρνήθηκε κατηγορηματικά να βάλει μάσκα, γιατί θεωρεί ότι μέσα στην εκκλησία δεν κινδυνεύει.

«Άλλο η εκκλησία, άλλο οι υπόλοιποι εσωτερικοί χώροι. Δεν είναι θέμα άρνησης μέσα στον ιερό ναό, είναι θέμα πίστεως».

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αν και φοράει τη μάσκα στο σούπερ μάρκετ και τον φούρνο, μέσα στην εκκλησία δεν την θεωρεί απαραίτητη. Κι έτσι μπήκε στο στόχαστρο του ιερέα.

«Πήγαμε στην εκκλησία και πριν ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία σταμάτησε τον ιερέα, σταμάτησε την ακολουθία και μίλησε στο μικρόφωνο και είπε ότι λόγω των κρουσμάτων δεν θέλω κανείς να μην φοράει μάσκα. Θα βάλετε όλοι. Και ουσιαστικά για μένα και για τον γιο μου έλεγε. Δεν υπήρχε άλλος».

Ο πατήρ Χρήστος διέκοψε την ακολουθία του όρθρου και ζήτησε από τον πιστό να φορέσει τη μάσκα ειδάλλως να αποχωρήσει από τον ναό.

«Ο ίδιος μας είπε πάρτε την αστυνομία να με βγάλει έξω από τον ναό. Ποτέ δεν φοράει μάσκα βέβαια. Τον έχω παρακαλέσει και κατ’ ιδίαν. Τον έχουμε παρακαλέσει πάρα πολλές φορές και οι επίτροποι κι εγώ προσωπικά με το καλό».

«Μας έκοψε  το πρόστιμο η αστυνομία και ξαναμπήκαμε μέσα»

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν το πρόστιμο στον πιστό ο οποίος καλείται να πληρώσει 600 ευρώ για τον ίδιο και τον γιο του.

«Μου έκοψε την κλήση. Βγήκε και ο γιος μου έκοψε και σε αυτόν την κλήση και ξαναμπήκαμε μέσα».

Ο ιερέας θέλησε με αυτήν την κίνηση να προστατέψει τους ανθρώπους που βρίσκονταν εντός του ναού καθώς, είχε προηγηθεί 15μερη αναστολή λειτουργίας του ναού λόγω των κρουσμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θα μου πεις εσύ, εγώ είμαι γιατρός» έλεγε η 56χρονη σε νοσηλεύτρια την ώρα της πλασμαφαίρεσης του Μαζωνάκη
Η 56χρονη γιατρός επέμενε να κάνει πλασμαφαίρεση στον τραγουδιστή αμέσως μετά την υδροθεραπεία - Τηλεφώνησαν σε αναισθησιολόγο, τους έδινε οδηγίες για τον απινιδωτή μέσω ανοιχτής ακρόασης
Η 56χρονη γιατρός του Γιώργου Μαζωνάκη που κατηγορείται για τον θάνατό του
Υπόθεση Μαζωνάκη: «Θα σε κάνω καινούργιο» έλεγε σε ασθενείς η 56χρονη ανειδίκευτη γιατρός για να τους προσεγγίσει
Οι σαμπάνιες που άνοιγε ο 58χρονος γιατρός όταν είχε «κέφια», τα παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούσαν σε πελάτες και ραντεβού των χιλιάδων ευρώ, όπως αποκάλυψε η Χριστίνα Κοραή στο Live News
Φάρκαμα
«ΑΝΤΙΟΧΟΣ – 26»: Διεξάγεται η Εθνική Διακλαδική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων με τη συμμετοχή των Δομών Παλλαϊκής Άμυνας
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης επισκέφθηκε την Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου (ΑΣΔΑΑΜ) και το Αρχηγείο Στόλου, στο πλαίσιο της αρχικής ενημέρωσης
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης