Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορoνοϊός: Αρχίζει πάλι η πίεση στα νοσοκομεία – Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών

Κορoνοϊός: Αρχίζει πάλι η πίεση στα νοσοκομεία – Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών

Σε όλη τη χώρα έχει εξαπλωθεί ο κορονοϊός με τα κρούσματα να παραμένουν στα ύψη την ώρα που η πίεση αρχίζει να φαίνεται στα νοσοκομεία κυρίως όσον αφορά στις νοσηλείες στις απλές κλίνες με την ανησυχία να είναι έκδηλη.

Το μεσημέρι στο νοσοκομείο Αττικόν δεκάδες πολίτες περιμένουν για γιατρό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δεκάδες όμως και τα ράντζα που κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε εφημερία.

«Στο Αττικόν η κατάσταση είναι τραγική. Τετράκλινοι θάλαμοι γίνονται πεντάκλινοι ανοίγει πάλι μια κλινική κόβιντ », ανέφερε γραμματέας σωματείου εργαζομένων του Αττικού.

Ο Γιάννης Πλαγιανάκος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων υπογράμμισε : «Θα πάνε όλοι σε φορεία επάνω ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών να νοσηλευτούν. Άσε την καθυστέρησή που υπάρχει για να εξεταστούν πάνω από 5-6 ώρες . Και πολλοί από αυτούς έρχονται 9 η ώρα το πρωί και καταλήγουν 9 η ώρα το βράδυ στο φορείο στο διάδρομο της κλινικής να νοσηλευτούν».

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει και σε αύξηση των εισαγωγών. Την ίδια ώρα προβληματίζει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά καθώς η θετικότητα φτάνει σχεδόν το 65% στη Μύκονο, το 47% στη Μήλο και πάνω από 40% σε Πάρο και Σαντορίνη(ΚΑΡΤΑ). Παρόλα αυτά, οι λοιμωξιολόγοι παραμένουν καθησυχαστικοί, αφού εκτιμούν ότι πλησιάζουμε στην κορύφωση του νέου κύματος και δεν θα δεχτούν περαιτέρω πίεση τα νοσοκομεία.

Όσο για τα κρούσματα έφτασαν τα 23.364 εκ των οποίων 4 χιλιάδες επαναλοιμώξεις. 22 οι απώλειες και 96 οι διασωληνωμένοι.

Να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα τα κρούσματα θα ανακοινώνονται συνολικά κάθε Παρασκευή, αφού όπως τονίζουν οι ειδικοί αυτό που έχει σημασία είναι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις