Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει η μάσκα παντού

μάσκα κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου

Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η χρήση μάσκας παντού, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους, άφησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων για τον κορονοϊό, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. 

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε ότι αποσκοπεί στο να κάνουν όλοι -εργαζόμενοι και μη- δύο rapid tests την εβδομάδα, για να ελεγχθεί η πορεία της πανδημίας.

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει νέα μέτρα αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων. «Ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν και να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Επίσης, υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να τεθεί ξανά σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους χώρους. «Θα ήταν μια καλή απόφαση, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές. Αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε και από μόνοι μας», τόνισε.

Ακούστε όσα είπε ο κ. Εξαδάκτυλος στο Νίκο Ευαγγελάτο

Τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ

Υπενθυμίζουμε ότι το απόγευμα της Παρασκευής (05.11.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.909 νέα κρούσματα κορονοϊού και 48 θανάτους, ενώ 450 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 774.265 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 150 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.588 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Click4more: Κορονοϊός: Πάνω από 1500 κρούσματα στην Αττική, 1124 στη Θεσσαλονίκη, αγγίζει τα 1000 η Θεσσαλία – Ο χάρτης της διασποράς

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει των ΜΕΘ 3.347 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -1.93%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 319 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων
είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις