Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τεστ στους τουρίστες

Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τεστ στους τουρίστες

Ο τουρισμός έχει ανοίξει και η κυβέρνηση ψάχνει τις «δικλείδες ασφαλείας» για την άφιξη των τουριστών στην χώρα μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI ζητούν να κάνουν οι τουρίστες στην Ελλάδα PCR τεστ καθώς ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών που αναμένεται να έρθει στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εμβολιασμένοι.

Οπότε θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο testσυνήθως 72 ωρών οι περισσότεροι, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η κυβέρνηση σύμφωνα πάντα με το ΣΚΑΙ προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα, με πιθανότερο σενάριο να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα.

Να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Rapid και τεστ αναπνοής

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοιό.

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στα χερσαία σύνορα στους Εύζωνες και στον Προμαχώνα καθώς υπάρχει φόβος για πλαστά πιστοποιητικά.

Έτσι είναι πολύ πιθανό να εφαρμοστεί το μοντέλο Σιγκαπούρης. Ένα τεστ αναπνοής όπως το αλκοτέστ με το αποτελέσματα να βγαίνουν σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις