Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Διευρύνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός: Διευρύνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ
Φωτογραφία Reuters

Όλα όσα θα προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ΠΝΠ για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Ποιες ώρες θα είναι ανοικτά και πως θα κινούνται μέσα σε αυτά οι πελάτες. Με κάρτα εισόδου από σήμερα.

Το βράδυ αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την λειτουργία των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναμένεται απόψε πρόκειται, να υπάρξει ρύθμιση για τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των σούπερ μάρκετ από τις 7 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ. Επίσης, θα προβλέπεται το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ και για τις επόμενες 4 Κυριακές.

Ανώτατο όριο αγοράς για αντισηπτικά εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα πρόσκαιρης εξάντλησης των αποθεμάτων στα ράφια, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Click4More Ο κορονοϊός μας βάζει με κάρτα από σήμερα στα σούπερ μάρκετ!

Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων, ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορονοϊού» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τους ανοικτούς ναούς απάντησε: «Πιστεύω ότι και η εκκλησία θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη».

«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνετε κάθε λίγο στο σούπερ μάρκετ, μη συνωστίζεστε, ας βάλουμε όλοι λίγο πλάτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης από τη Χαλκηδόνα, όπου είχε επισκεφθεί σήμερα το πρωί σούπερ μάρκετ και εξήγησε: «Θεσπίζουμε πλαφόν, τρία αντισηπτικά ανά καρότσι». 

Click4more Κορονοϊός: “Πλαφόν” τρία αντισηπτικά ανά καρότσι στα σούπερ μάρκετ

Στο μεταξύ, υποχρεωτική και καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Καθημερινά λαμβάνουμε πιεστικά μηνύματα από την πλειοψηφία των Εμπορικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα που ζητούν πλέον την συνολική αναστολή της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Ήδη πολλοί επιχειρηματίες, αυτοβούλως, αποφασίζουν να προχωρήσουν στο κλείσιμο των καταστημάτων τους. Είναι επομένως η ώρα αυτό να γίνει συνολικά με κρατική απόφαση, όπως ακριβώς έχει γίνει στην Ιταλία και στην Ισπανία, με την εξαίρεση των καταστημάτων τροφίμων, των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων.

Εφόσον η αναστολή λειτουργίας εφαρμοστεί υποχρεωτικά και με καθολικό τρόπο, θα προστατευτεί ουσιαστικά η δημόσια υγεία και δεν θα δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα στις εμπορικές επιχειρήσεις. Φυσικά, η απόφαση πρέπει να συνοδεύεται από αντίστοιχα υποστηρικτικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αυτών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις