Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κορονοϊός – Δημήτρης Παρασκευής: «Οι θάνατοι θα συνεχίζουν να αυξάνονται» – Βαριά τα σύννεφα στη Βόρεια Ελλάδα

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να καλπάζει με προοδευτικά αυξανόμενους ρυθμούς σε όλη τη χώρα. Αυτό το δεδομένο προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στις τάξεις των επιστημόνων.

Ο κορονοϊός περνά στην αντεπίθεση εν όψει του χειμώνα και ο κίνδυνος θα είναι ακόμα μεγαλύτερος. Τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα κρούει ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Δημήτρης Παρασκευής, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (27.10.20210 στον Real Fm 107,1.

Όπως εξήγησε ο κ. Παρασκευής, «έχουμε μια συνεχιζόμενη αύξηση», κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. «Δυστυχώς θα έχουμε αύξηση και στον αριθμό των θανάτων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, εκτίμησε πως σε σχέση με πέρυσι, η κατάσταση είναι καλύτερη, λόγω των εμβολιασμών, αλλά «δεν είναι στα επίπεδα που θα θέλαμε, ώστε να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην κανονικότητα».

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Παρασκευή στη Μαρία Σαμολαδά:

Κορονοϊός – Δημήτρης Παρασκευής: «Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αν…»

Για ακόμη μία φορά ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των εμβολίων για την ανάσχεση της πανδημίας:

«Αν πραγματικά το ποσοστό εμβολιασμού δεν αυξηθεί, δεδομένου ότι φέτος δεν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα κι έχουμε… συνηθίσει τον αριθμό των θανάτων, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις