Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοϊός – Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Πώς «εξηγεί» τα καλά νέα με τα κρούσματα

Κορονοϊός – Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Πώς «εξηγεί» τα καλά νέα με τα κρούσματα

«Τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουμε αριθμούς που δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε μια αποκλιμάκωση», λέει, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

«Είναι πολύ σημαντική η πτώση της αυξητικής πορείας και αύριο θα είμαστε επισήμως σε ύφεση αν κινηθούμε σε παρόμοια επίπεδα. Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό», προσθέτει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, αυτή η αποκλιμάκωση οφείλεται αφενός στα μέτρα που έχουν ληφθεί και αφετέρου στην αύξηση των εμβολιασμών.

«Θεωρώ ότι αν συνεχιστεί και αύριο (σ.σ. Τετάρτη 12.01.2022) θα μας οδηγήσει σε μια πιο γρήγορη αποκλιμάκωση από τις 20 του μήνα που προβλέπαμε αρχικά», σημειώνει.

Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός πως η «Όμικρον» έχει μολύνει περισσότερους από αυτούς που προέβλεπαν τα μοντέλα, εκτιμά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ.

Ήδη, τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονται περίπου στις 33.000 με 80 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό, στοιχεία που δείχνουν  μία σταθεροποίηση στην πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Δημοσθένη Σαρηγιάννη στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις