Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Δραματικό SOS Καπραβέλου – Να κλείσουν σχολεία, μάσκες παντού, lockdown για ανεμβολίαστους, άδεια γήπεδα

Κορονοϊός: Δραματικό SOS Καπραβέλου – Να κλείσουν σχολεία, μάσκες παντού, lockdown για ανεμβολίαστους, άδεια γήπεδα

Σήμα SOS εκπέμπει ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, με τα μέτρα που προτείνει να σοκάρουν: κλείσιμο σχολείων, ολοκληρωτικό lockdown για ανεμβολίαστους, υποχρεωτική μάσκα παντού και γήπεδα χωρίς θεατές.

Περιγράφοντας την δραματική κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καπραβέλος – μιλώντας στον ΣΚΑΙ – σημείωσε πως κινδυνεύουμε με εκατόμβες νεκρών. Αν και σημείωσε πως υπήρξε μια μικρή ανακούφιση από το γεγονός ότι «άνοιξε το “Γεννηματάς”, έδωσε κι άλλες κλίνες Εντατικής για να μπορέσουμε να απορροφήσουμε τους ασθενείς που είναι εκτός ΜΕΘ ώστε να προστατεύσουμε τη ζωή τους, ήρθαν γιατροί από τον ιδιωτικό τομέα και ενισχυθήκαμε», έκανε λόγο για «εφημερίες πολέμου».

«Πάμε για εκατόμβη νεκρών, πρέπει να το αποτρέψουμε, δεν μπορώ να δεχθώ να υπάρχουν κάθε μέρα 70 ασθενείς σε απελπιστική κατάσταση κι εμείς να τρίβουμε τα χέρια μας και η πολιτεία να μετρά τις νεκροφόρες», είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Όσο για τα μέτρα που προτείνει, αφού σημείωσε πως τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού αλλά αναγνωρίζει ότι υπάρχουν εμπόδια, ήταν κάθετος: «Να σας πω τι θα έκανα: Θα έκλεινα τα σχολεία για 10 μέρες, τα γήπεδα να μείνουν χωρίς θεατές, οι μάσκες παντού, lockdown των ανεμβολίαστων, να κλειστούν στο σπίτι τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Αναφορικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, υπογράμμισε ότι είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των πλούσιων χωρών απέναντι στις φτωχές αφήνοντάς τες χωρίς εμβόλια κι επεσήμανε ότι η Αφρική έχει ποσοστό εμβολιασμού μόλις 6%.

Ακούστε τι είπε ο κ. Καπραβέλος:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις