Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Εξαδάκτυλος για κρούσματα σε γηροκομεία – «Φοβόμαστε ότι δεν γίνεται επαρκής εφαρμογή των μέτρων»

Κορονοϊός: Εξαδάκτυλος για κρούσματα σε γηροκομεία – «Φοβόμαστε ότι δεν γίνεται επαρκής εφαρμογή των μέτρων»

Ο εφιάλτης του κορονοϊού στα γηροκομεία παραμένει ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και Μέλος της Επιτροπής για την πανδημία εκφράζει τον φόβο ότι δεν γίνεται επαρκής εφαρμογή των μέτρων στους οίκους ευγηρίας.

Σχετικά με την έντονη ανησυχία μετά τη «βόμβα» με τα θετικά κρούσματα στο γηροκομείο του Αγ. Παντελεήμονα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε: «Πρέπει να δούμε το γιατί και που δεν τηρούνται ενδεχομένως τα μέτρα στα γηροκομεία. Αν υπάρχει τήρηση των μέτρων και δεν αποδίδουν θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τα μέτρα. Αλλά φοβόμαστε ότι δεν γίνεται επαρκής εφαρμογή των μέτρων».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων μιλώντας στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο είπε: «Αν έχουμε αυτό που φαίνεται να υπάρχει, μια σταθεροποίηση, θα κρατήσουμε αυτή τη συζήτηση γι αργότερα. Αν έχουμε σταθεροποίηση θα έχουμε και αποκλιμάκωση. Θα κρατήσει λίγο χρόνο μέχρι την αποκλιμάκωση. Η Αττική εξετάζεται σε καθημερινή βάση. Η υπόλοιπη χώρα παρουσιάζει μια κατάσταση ελεγχόμενη πλήρως. Εξετάζουμε και το πως θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα μέτρα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις μελέτες που γίνονται από τα Πανεπιστήμια της χώρας ανέφερε πως: «Αυτά που εκτιμούν πρέπει να λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν, θα λάβουμε μέτρα για να μην επαληθευθούν οι προβλέψεις, αυτό πρέπει να είναι σαφές προς πάσα κατεύθυνση».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις