Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Να τρέξουν να εμβολιαστούν οι 50άρηδες και πάνω

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Να τρέξουν να εμβολιαστούν οι 50άρηδες και πάνω

Ο κορονοϊός εξαπολύει το 4ο κύμα και ο εμβολιασμός φαίνεται πως είναι μονόδρομος για να μπει φρένο στην εξάπλωση της νόσου. «Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 50», καλεί μέσω του Live News o Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Καθώς ο κορονοϊός με τη μετάλλαξη «Δέλτα» καλπάζει, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας. Απόδειξη της κλιμάκωσης της κατάστασης στη χώρα είναι η νέα αύξηση των κρουσμάτων, που ξεπέρασαν την Πέμπτη (09.07.2021) τα 2.000!

Click4more: Κορονοϊός: 1115 κρούσματα στην Αττική – Ξεπέρασαν τα 100 στο Ηράκλειο – Ο χάρτης της διασποράς

«Η ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται η μετάλλαξη Δέλτα είναι δεδομένο ότι θα κυριαρχήσει και θα μας δίνει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», σημειώνει στο MEGA και το Live News ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι, οι μάσκες, τα lockdown

«Για να μη μεταφράζεται ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε μεγάλο αριθμό νοσηλειών και σε βαριές νοσηλείες, θα πρέπει να ανευρεθεί η αιτία της… αιμορραγίας. Αιτία είναι η ανεμβολίαστη ομάδα άνω των 50 ετών».

Ο κ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε έκκληση στους άνω των 50 να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ώστε να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση του ιού.

«Το συμπέρασμα είναι ότι για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια για τοπικά lockdown.

Click4more: Προς το παρόν μόνο σύσταση για self test στην επιστροφή από τα νησιά – «Παράθυρο» από Χαρδαλιά να ζητείται rapid ή μοριακό προσεχώς

«Τα lockdown πρέπει να είναι σκληρά και διαρκείας για να έχουν αποτέλεσμα και αυτήν την πολυτέλεια δεν την έχουμε».

Σχετικά με τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε ότι είναι σκόπιμο να τις φοράμε σε συνθήκες συνωστισμού.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο:

 

πηγή: MEGA

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις