Ελλάδα

Κορονοϊός – Εξαδάκτυλος: Πλήρης απελευθέρωση όταν εμβολιαστούν 7 εκατ. πολίτες και με τις δύο δόσεις

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για τις αποφάσεις της επιτροπής των ειδικών και τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ «τα επιδημιολογικά δεδομένα μας επιτρέπουν να πάμε στο επόμενο βήμα και τηρώντας τα μέτρα που θα ανακοινωθούν, θα περιμένουμε να πάμε και στο μεθεπόμενο βήμα».

«Προχωρούμε αργά, αλλά σταθερά, το έχουμε δει από τότε που ξεκίνησε η επανέναρξη των δραστηριοτήτων πριν το Πάσχα» πρόσθεσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προβλέποντας ότι η πλήρης απελευθέρωση αναμένεται να έρθει όταν συμπληρωθούν 7.000.000 εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. «Μέχρι τότε, θα προχωρούμε ανά 15 μέρες εφόσον η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά σε ένα πιο φυσιολογικό περιβάλλον» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή και ειδικότερα για τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Εξαδάκτυλος υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τον αριθμό των εμβολιασμένων που θα έπρεπε ώστε να πούμε ότι τα μέτρα αν δεν τηρηθούν και από τους μη εμβολιασμένους, θα έχουμε κάλυψη συνολικά». «Αυτή τη στιγμή έχουμε μέτρα υπερβολικά για τους εμβολιασμένους και υποχρεωτικά για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Παράλληλα, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υποστήριξε ότι θεωρεί αυτονόητο τον εμβολιασμό όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας. «Το οφείλουν απέναντι στον εαυτό τους, τους ασθενείς τους και τις οικογένειές τους» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, προσθέτοντας ότι όσοι αρνηθούν δεν θα πρέπει να εργάζονται μέχρι το τέλος της πανδημίας.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
32χρονος κακοποιούσε τη σύζυγο του μπροστά στο παιδί τους στον Ωρωπό και ανέβαζε τα βίντεο στο ίντερνετ - «Κοιτάξτε πως κλαίει»
Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και έψαχναν το κινητό του άνδρα για να βρουν τα επίμαχα βίντεο όμως το μικρό παιδί τους είπε ότι ο μπαμπάς του το πέταξε στη θάλασσα
Portrait of depressed woman, covering face with her hands, side view
Φυλάκιση 10 ετών σε άνδρα που βίασε 18χρονη μέσα στην Ψυχιατρική κλινική στο Ηράκλειο το 2019
Μετά από σχεδόν 6,5 χρόνια η υπόθεση εκδικάστηκε με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχος - «Η υπόθεση αποτελεί χαστούκι σε όσους υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε βιασμός» λέει ο δικηγόρος της κοπέλας
Policeman unlocking a handcuffs on the criminal's back.